FAQ

MONTERING

Hva må jeg tenke på ved montering av sideplater?

Sideplatene er som regel bredere enn selve skroget. Dette er for å dekke stammen, tykkelsen på fronten + noen mm for å kunne justere i forhold til vegg/gulv som ofte viser seg å være skjevt. Sideplater kan alltid tilpasses ved å kappe de sidene som står mot vegg eller gulv. Siden sideplater ofte må tilpasses til både gulv, vegg og selve skroget som også kan være skjevt montert, må man regne med at det ikke alltid lønner seg å spesialbestille sideplater på eksakt mm uten å måtte tilpasse på stedet i tillegg. Sideplatene monteres fra innsiden av skroget ved hjelp av monteringsskruer. Skruer følger ikke med sideplatene, så vi anbefaler å bruke helt vanlige monteringsskruer som man kan få kjøpt på Biltema eller Clas Ohlson. Det er viktig å ikke bruke for lange skruer for å unngå at skruene går gjennom sideplatene. Sideplatene kan variere i tykkelse avhengig av design. Om man ikke har erfaring med snekkerarbeid anbefaler vi alltid å bruke fagfolk for best mulig resultat.

Kan dere fortelle om demontering og montering, samt hvordan jeg skal måle opp kjøkkenet?

Hvis du er handy og føler deg kompetent til å utføre enklere oppmålinger vil du troligvis også kunne bytte fronter på dine skap. Men dersom du føler deg usikker anbefaler vi å ta kontakt med en lokal snekker, bygg- eller monteringsfirma som kan bistå i monteringen av dine nye fronter. 

Tilbyr Noremax monteringsanvisninger for fronter?

Ikke til skrogene. Her kan du følge IKEA’s instruksjoner siden Noremax sine produkter er tilpasset IKEA’s konsept. Observer at sideplater monteres på utsiden av de eksisterende skrogene og skrus fast fra skapets innside. Det samme gjelder foringer. 

Derimot tilbyr vi monteringsanvisninger for PAX-sideplater og Bestå sokkel og våre ben. 

Var oppmerksom på at tykkelse av både fronter og sideplater varierer avhengig av design. Det er derfor viktig å kontrollere skruens lengde i forhold til tykkelsen på produktet før montering. Noremax vil ikke godkjenne reklamasjoner eller dekke tapte kostnader knyttet til dette.

Tilbyr dere hjemmebesøk eller befaring?

Nei, foreløpig har vi ikke kapasitet til å komme på hjemmebesøk eller befaring, men dersom du skal bestille skrog i tillegg så tilbyr IKEA denne tjenesten. 

Tilbyr Noremax montering av fronter?

Vi tilbyr dessverre ikke montering av fronter, men ta gjerne kontakt med oss så kan vi mest sannsynligvis anbefale noen som tilbyr dette.

Vi anbefaler alltid å bruke fagfolk til montering spesielt med tanke på å unngå skader/riper som oppstår oftest ved montering. Dette gjelder hovedsakelig lakkerte overflater.

Montering av Noremax fronter foregår stort sett på samme måte som fronter fra IKEA.

Er alle delene ferdig med hull til hengsler og skruefester likt som Ikea sine deler?

Alle Noremax sine standardfronter leveres ferdig med hull til hengsler og skruefester. Hengsler og skruer må kjøpes separat fra IKEA. 

Det er kun sokkel som blir levert med fester. Festeklips som monteres på baksiden av sokkelen og klipses fast på sokkelbenene. 

Dersom du bruker andre skruer enn de som følger med IKEA’s hengsler, kontrollere at skruens lengde ikke er lengre enn frontens tykkelse. Observer at dersom du bestiller fronter på spesialmål vil hengselhull freses ut likt som standard om ingenting annet spesifiseres. Vi kan produsere fronter uten hengselhull slik at dette kan tilpasses på stedet. 

Skal hengselhull freses med plassering som avviker fra standard, ber vi om å sende tekniske tegninger for produksjon. For ny plassering av hengselhull tilkommer en ekstra kostnad per justering.  

Hvilke fronter skal jeg velge til hvitevarer?

Man bruker helt vanlige dørfronter til hvitevarer da det ofte må hengsles fast i stamme i tillegg til koblingsskinne eller andre festemidler som kobles på hvitevaren. Hvis hvitevarene er kjøpt fra en annen leverandør enn IKEA, sjekk med leverandør da de vet best hvilke mål det skal være på tilhørende fronter.

Skal det brukes skruer på frontene, sjekk alltid om skruene har riktig lengde slik at de ikke går gjennom og skader produktet. Selv om noe følger med hvitevarene betyr det ikke at det er universalt, vi anbefaler derfor alltid å bruke fagfolk som har kunnskap og erfaring med montering.

IKEA

Er METOD dyrere enn FAKTUM?

Prismessig skal METOD ligge på omtrent samme prisnivå som FAKTUM og de fleste design leveres til begge kjøkkensystemer. Hvordan man velger å designe kjøkkenet sitt- skapinnredning, inndeling av skuffer etc. kan ha stor påvirkning på prisen. To kjøkken som estisk ser relativt like ut kan ha stor forskjell i pris. 

Hva er forskjell på Metod og Faktum?

Det er enkelt å finne ut hvilken type IKEA kjøkken du har, ved å sjekke hullene på innsiden av skapene: Skapene i FAKTUM har én rad med hull langs kanten, mens skapene i METOD har doble rader (slik du ser i illustrasjonen).

I tillegg har METOD jevne mål, som 20, 40, 60 og 100 cm og sokkel listen er nedjustert fra 16 til 8 cm slik at det blir mer skapplass i høyden. Sjekk også underskap: FAKTUM er 70 cm høy og METOD er 80 cm høy.

Har dere en guide over hvordan jeg kan tilpasse mitt FAKTUM kjøkken?

Hvis du vurderer å pusse opp ditt IKEA FAKTUM-kjøkken, så kan våre tilpassingsmøjligheter være til hjelp og listes i vår guide. Guiden finns her og illustrerer utvalget av skap- og skuffefronter som finnes tilgjengelige, samt detaljert pris for hvert produkt. 

Kan jeg fremdeles bestille deler til mitt FAKTUM kjøkken?

Ja, du kan bestille fronter til FAKTUM hos Noremax, samt sideplater og sokler. Observer at dette kun gjelder den siste FAKTUM versjonen fra IKEA. Fronter til tidligere utgaver av FAKTUM-kjøkkenserien kan ha behov for justering.  

Passer Noremax sine fronter til alle FAKTUM-kjøkken?

Våre fronter passer den siste versjonen av Faktum-serien som er fra rundt 1996. Alle Faktum-kjøkken kjøpt tidligere enn dette krever tilpasning av skuffefronter.

De har litt andre dimensjoner på hull til skuffefronter og kan ha et spor i bunnen av skuffen.

Resten av frontene er det samme som siste versjon av Faktum-serien.

Gi oss gjerne beskjed dersom du har en eldre versjon av Faktum-serien og vi sender deg skuffefronter med slett bakside slik at dette kan tilpasses på stedet.

Hvis du er usikker på hvilken versjon du har kan du sende oss et bilde av baksiden til skuffen. (gjerne med målebånd/tommestokk som viser avstandene mellom hull og kant)

Hvorfor passer ikke Faktum 40x13, 60x13, 80x13 skuffefront?

På et tidspunkt endret IKEA Faktum systemet for skuffefestene – derfor kan det hende at skuffefronten passer perfekt oppned men ikke i normal retning.

Dette er ikke merkbart hvis man har skuffefronter uten utfrest grep og gjelder i hovedsak skuffefronter med mål 40×13, 60×13 og 80×13.

Dersom man har utfrest grep vil det enkleste være å lage nye hull selv. Bruk da gjerne gammel skuffefront som mal så du vet hvor på den nye fronten hullene skal plasseres.

Sjekk også hvordan man justerer høyden på Faktum fronter ved å klikke her.

Er Noremax sine sideplater like tykke som IKEA sine?

Stort sett alle våre sideplater er 12mm tykke og laget utfra samme prinsipp som Basic-designet (helt slett). Dette er ikke IKEA’s standard tykkelse.

Dersom du ønsker annen tykkelse på sideplatene kan dette tilpasses for deg mot en tilleggskostnad (maks tykkelse er 19mm).

Min kjøkkenplanlegger viser en skuffefront og ikke en horisontal skapdør, er dette riktig?

Ja, dette er riktig. IKEA har bytt hengslingssystem på sine horisontale fronter og disse har samme type utfresing som skuffer. Har du et eksisterende METOD-kjøkken og er usikker på om du skal bestille horisontale dører eller skuffefronter til dine skap, send oss gjerne et bilde av frontens bakside så hjelper vi deg.

BESTILLINGSPROSESS

Hvordan betaler jeg for min ordre?

Du kan enten betale med faktura eller PayPal. Bestillingen sendes ikke til produksjon før din innbetaling er registrert hos oss og du har mottatt en betalingsbekreftelse. Har du ikke mottatt betalingsbekreftelse innen en uke fra innbetaling, ta kontakt med oss. 

Dersom du ønsker å bestille spesialtilpassede deler må du velge faktura som betalingsalternativ slik at vi kan utføre nødvendige justeringer på din ordre før vi sender ut endelig faktura. 

Merk at dersom noen av dine spesialtilpassede deler overstiger 240 cm, vil fraktkostnaden øke med 25%.

Kan man returnere varer fra Noremax?

Alle fronter og andre deler til kjøkken, garderobe, skjenk og oppbevaring produseres etter bestilling. Dette innebærer at man ikke kan returnere varer eller angre på bestilling når bestillingen er sendt til produksjon.

Håndtak er et standard produkt som kan returneres i original emballasje.

Hvordan måler jeg opp frontene for å unngå at jeg bestiller feil?

For å være sikker på at du bestiller riktig front til dine skap må du måle både bredden og høyden på dine eksisterende fronter. Er du usikker anbefaler vi om å ta kontakt med din lokale snekker for hjelp til oppmåling. Skal du kjøpe et helt nytt kjøkken fra IKEA (uten fronter), kan du be en kjøkkenkonsulent på IKEA å hjelpe deg med å lage en kopi av kjøkkentegningen din med fronter tillagt, slik at du har alle spesifikasjoner og mål du trenger for å gå videre med din bestilling hos oss.

Kjøkkenet mitt er ikke fra IKEA, kan jeg likevel bestille fronter fra Noremax?

Våre fronter er produsert med standardmål som er tilpasset IKEA, men dersom du har et kjøkken fra en annen leverandør kan vi selvfølgelig fortsatt hjelpe deg. Noremax kan produsere skreddersydde fronter til ditt kjøkken, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

For å få tilsendt et pristilbud på fronter som avviker fra standard, vennligst send oss en forespørsel på e-post med en detaljert oversikt med antall fronter med nøyaktige mål per front (bredde x høyde), samt spesifisere hengsling og hvilket design du ønsker. Du kan også bestille fronter uten hengselhull slik at dette er noe som tilpasses på stedet av en snekker eller montør.

Siden vi ikke tilbyr befaring/oppmåling, vil du som kunde selv bære ansvaret for at riktige mål blir formidlet. 

LEVERING

Kan jeg hente varene mine på en pick-up-point?

Dessverre er dette ikke noe vi tilbyr. Alle produkter produseres i Norge og leveres av tredje part direkte fra fabrikken. Ønsker du tilbud på innbæring kan dette fylles ut i kassen, eller ved å ta kontakt med oss på e-post.  

Hva er normal leveringstid?

Standard leveringstid på de fleste design er 5 uker, noen fronter har lengre leveringstid. Noremax’s fronter produseres etter hver enkeltstående bestilling, så det er lurt å ha et lite forbehold om at ting kan oppstå underveis i prosessen.

Oppdatert leveringsinformasjon som gjelder under Corona vil du finne på startsiden. 

Kan Noremax frakte til en øy?

Vi leverer til de fleste øyer så lenge det er kjørbarvei. Fraktkostnaden kan bli høyere avhengig av fremkommelighet. Ta kontakt med oss om du ønsker å bestille våre produkter, men er usikker på om vi kan levere hjem til dere.

Hvordan leveres frontene fra Noremax.

Hver og en front pakkes inn i gråpapir og stables stabilt i en spesialbygget trekasse. Langs kanter og hjørner brukes det isopor og skumplast som beskytter mot støt og slag. 

Alle ordrer leveres av tredjepart med mindre noe annet er avtalt.

Vi har ingen ordninger for retur av emballasje og avfall, man må derfor medberegne bortkjøring og fjerning av overnevnte på eget ansvar. I større byer som Oslo kan det være litt mer utfordrende og her vil vi anbefale å undersøke med ditt borettslag om det finnes avtale med isekk eller andre lignende ordninger.

Hvis du bor i Oslo omegn, kan vi sette deg i kontakt med en sjåfør for å få et tilbud på bortkjøring. 

DESIGN OG PRODUKTSPESIFIKASJONER

Er alle delene ferdig med hull til hengsler og skruefester likt som Ikea sine deler?

Ja. Frontene kommer som Ikea sine fronter, dvs ferdig med hull til hengsler og skruefester.

Har skuffefronten 60 x 9 cm til Faktum utfrest grep?

Skuffefronten 60 x 9 cm er ikke høy nok til å få plass til utfreste grep og detaljer og vil derfor leveres helt slett. 

Hvilke materialer bruker dere til de forskjellige designene og hvorfor?

Majoriteten av våre fronter er laget av høykvalitativ MDF. Platene er produsert av fine partikler hvilket bidrar til minimal struktur, hvilket resulterer i en lakkert front med jevn finish. Et takksomt materiale som er lett å jobbe med og gir utallige muligheter til variasjon av ulike design og utfreste detaljer. MDF er dessuten et mye holdbart valg som selv ved forandringer i luftfuktighet og temperatur holder sin form.

Følgende Noremax-fronter er produsert av MDF: Basic, Instyle, Ontime, Elegance, Circle, Exit, Classic og Classic Style.

Våre fronter i Nordic design er også laget av MDF, men er dekket av et lag med enten ask- eller eikfiner som definerer frontens vakre struktur. Avhengig av personlige preferanser kan disse enten spraylakkeres, beises eller behandles med hardvoksolje. 

Til slutt har vi Classic Max-frontene. De har en heltre ramme av ask og finert MDF i speilet, disse kan også spraylakkeres eller beises.

Hva betyr hengsler Høyre og Venstre side?

Man ser fronten utenfra. Altså at når man har skapet framfor seg og åpner det ser man om hengslene er på høyre eller venstre side. Høyre hengsler er på din høyre side og venstre er på din venstre side.

Venstre betyr hengsler på venstre side.

Høyre betyr hengsler på høyre side.

Er det mulig å få frontene levert med hull til håndtak?

Nei, frontene leveres uten hull til håndtakene, dels for å unngå feil, men også for at du fritt skal kunne velge plassering av dine håndtak. 

Håndtakene monteres på stedet med skruer, som skrus fra baksiden av fronten. Du eller en snekker monterer håndtak etter håndtak på alle kjøkken frontene, slik at de vil sitte nøyaktig like langt inn og like høyt opp. Vi anbefaler å montere frontene før du markerer ut for håndtak. 

Kommer håndtakene med skruer?

Ja, skruer følger med. De fleste av våre fronter er 16 eller 19mm tykke, tilsvarende skruer medfølger. 

Kan jeg blande dører i forskjellige design på samme møbel?

Du kan blande forskjellige design på samme møbel, men var observant på tykkelsen. Noen design har ulike tykkelser.

16mm – Basic, Circle, Exit.

19mm – Instyle, Ontime, Elegance, Classic, Classic Style, Nordic, Nordic+.

20mm – Bambus.

21mm – Classic Max, Linoleum.

Ønsker du å kombinere fronter med ulike tykkelser, kan vi som regel ordne dette. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg. 

Er Noremax sine sideplater like tykke som IKEA sine?

Stort sett alle våre sideplater er 12mm tykke og laget utfra samme prinsipp som Basic-designet (helt slett). Dette er ikke IKEA’s standard tykkelse.

Dersom du ønsker annen tykkelse på sideplatene kan dette tilpasses for deg mot en tilleggskostnad (maks tykkelse er 19mm).

Er det herdetid på lakkerte fronter?

Vi bruker industri lakk fra Akzo Nobel, etter 4 uker er denne lakken 100% herdet på frontene. Når du mottar fronter fra oss kan de tas i bruk, men vær ekstra forsiktig ved montering for å unngå skader og riper.

Malingslukt kan oppleves litt rett etter åpning av pakken i noen tilfeller. Lukten forsvinner relativt fort ved riktig ventilasjon.

Har Classic-frontene ramme på alle frontene?

Classic, Classic Style og Classic Max har en ramme på 7 cm rundt hele fronten.

Denne rammen finnes på alle dør- og skuffefronter bortsett fra følgende størrelser:

60 x 10 (Metod)

30 x 13 cm (Faktum)

50 x 13 cm (Faktum)

60 x 9 cm (Faktum)

60 x 13 cm (Faktum)

80 x 13 cm (Faktum)

Overnevnte mål har ikke stor nok flate til å ha utfreste detaljer og vil derfor leveres helt slette, men med samme tykkelse som frontene med ramme. Sideplatene leveres også slette, uten ramme. 

Er METOD dyrere enn FAKTUM?

Prosentmessig skal METOD ligge på omtrent samme prisnivå som FAKTUM og de fleste design leveres til begge kjøkkensystemer. Hvordan man velger å designe kjøkkenet sitt- skapinnredning, inndeling av skuffer etc. kan ha stor påvirkning på prisen. To kjøkken som estisk ser relativt like ut kan ha stor forskjell i pris. 

Hvordan er plassering av hengsler på PAX 201cm?

På PAX med 201cm høyde er 3 stk hengsler plassert som følger (fra toppen):

Øverste hengsel, hull nr: 3/4

Midterste hengsel, hull nr: 29/30 (skiller seg fra IKEA)

Nederste hengsel, hull nr: 56/57 eller 3/4 telt nedenfra

Hvordan er plasseringen av hengsler på PAX 236cm?

På PAX med 236cm høyde er 4 stk hengsler plassert som følger (fra toppen):

Hengsel 1, hull nr: 3/4

Hengsel 2, hull nr: 32/33

Hengsel 3, hull nr: 38/39

Hengsel 4, hull nr: 67/68 eller 3/4 telt nedenfra

VEDLIKEHOLD

Hvordan kan jeg forebygge slitasje på frontene mine?

For å maksimere frontenes levetid er det viktig å følge rådene under over hvordan man kan minimere risikoen for skader. Alle frontene våre er spraylakkert med en høykvalitativ lakk, men ved feilaktig vedlikehold kan overflaten ta skade. 

Ikke vask frontene med sterke rengjøringsmidler med kjemisk innhold ettersom dette kan årsake misfarging og skader i lakken. Var spesielt forsiktig ved områdene rundt ovn, oppvaskmaskin og vaskeskap da disse er ekstra utsatte for høye temperaturer, damp og vann. Ved bruk av ovnen: Se alltid til at ovnsdøren er stengt for å unngå skader forårsaket høy temperatur og damp. Det samme gjelder for oppvaskmaskinen. Ikke la døren stå på gløtt for å slippe ut damp etter at oppvaskprogrammet er ferdig. Dette kan gi skader på både front, skrog og benkeplate. Var også oppmerksom på området rundt vasken, der det som regel kan bli mye vannsøl etter oppvasken. Dersom vann blir liggende på frontene kan dette lage skjolder i lakken og vann kan trekke inn i sprekker og skjøter og forårsake fuktskader som kan være vanskelige å reparere. Det er derfor viktig å tørke over når du har sølt vann. 

Hvordan vasker man frontene?

Frontene krever ingen vedlikehold, men dersom frontene blir utsatt for søl, damp eller rennende vann er det viktig at dette tørkes vekk umiddelbart for å unngå at det trekker inn i materialet og sveller eller lager varige flekker.

Vask over én front om gangen, deretter tørk den helt tørr med tørkepapir. Dersom alle frontene vaskes over samtidig risikeres det at vannet trekker inn i fronten og lager små vannflekker etter klut før man rekker å tørke det tørt.

På fronter med matt eller silkematt glansgrad må det vises forsiktighet i forhold til vasking. Hvis det gnis for mye på et avgrenset område vil det gi en poleringseffekt som resulterer i mer glans i overflaten og mattheten forsvinner, noe som ikke reversibelt. Dette kan føre til ujevne overflater over tid.

Det er viktig å ikke bruke noen sterke kjemikalier på frontene, disse kan forårsake misfarging og i verste fall starte en kjemisk poleringsprosess av den lakkerte overflaten.

For å vaske bort fettflekker kan du bruke enten JIF universalspray eller Zalo på en fuktig klut. 

Se video under for instrukser: https://youtu.be/x7uzGtFJ0HY

FARGER OG GLANSGRADER

Hvilke farger kan jeg velge mellom?

Du kan velge alle farger fra fargepaletten til Jotun, Farrow&Ball eller standardisert NCS-kode.

Bruker Noremax malingen fra Farrow & Ball og Jotun på frontene?

Nei, vi bruker ikke maling. Våre lakkerte fronter behandles med en to-komponent syreherdende lakk fra Akzo Nobel. Ved valg av fronter lakkert i heldekkende farge, er det viktig å være oppmerksom på at fargen hentes ut på resept for fargegjengivelse. Sluttresultat på overflater avhenger i hovedsak av underlag (materiale) og påføringsmetode, men også hvilket produkt som er anvendt i forhold til nyanse og glans. Det vil si at Noremax fronter ikke nødvendigvis vil være helt like som andre overflater malt med annet produkt i samme farge.

Kan dere matche farge på eksisterende kjøkkenfronter eller veggfarge?

Vurderer du å fornye kun deler av ditt eksisterende kjøkken vil vi minne deg på at selv om frontene lakkeres etter samme NCS-kode kan fargen bli annerledes. Siden fargene har blitt blandet ved ulike anledninger, ulike produsenter og/eller blitt brukt et annet produkt finnes det en risiko for forskjell i både farge og glans. Det er også vanlig at farge og glansgrad falmer etter tid på grunn av soleksponering, luftfuktighet og kjemiskinnehold i rengjøringsprodukter, noe som også kan bidra til ulikt resultat.

For å sikre et 100% likt resultat på alle frontene dine anbefaler vi å skifte/lakkere alle fronter samtidig. 

Jeg har kun fargenavnet fra IKEA, hva trenger jeg for å kunne bestille den samme fra Noremax?

For å kunne bestille erstatningsfronter fra Noremax er det viktig å oppgi riktig NCS-kode for ønsket farge. Du kan i tillegg velge fra fargepaletten til Jotun og Farrow & Ball. Siden vi ikke har noen informasjon om IKEA’s fargekoder/navn, anbefaler vi å ta kontakt direkte med IKEA for å finne ut nærmeste NCS-kode. OBS! Noremax står ikke ansvarlig dersom feil NCS-kode blir formidlet, det er derfor viktig å kontrollere at riktig informasjon har blitt mottatt før dette videresendes til oss. Synes du det er vanskelig å finne riktig kode kan du alltid ta kontakt med din lokale fargeforhandler for råd og tips. De fleste forhandlere har tilgang til fargescannere, slik at du finne tilnærmet fargekode fra Jotun eller NCS. Var oppmerksom på at denne ikke vil være en 100% gjengivelse av fargen og at nyanseforskjeller kan forekomme. 

Hvilke glansgrader kan jeg velge mellom?

Halvblank (40% glans), Silkematt (20% glans) eller Matt (10% glans).

Halvblank (40% glans)


Silkematt (20% glans)


Matt (10% glans)

Er det herdetid på lakkerte fronter?

Vi bruker industri lakk fra Akzo Nobel, etter 4 uker er denne lakken 100% herdet på frontene. Når du mottar fronter fra oss kan de tas i bruk, men vær ekstra forsiktig ved montering for å unngå skader og riper.

Malingslukt kan oppleves litt rett etter åpning av pakken i noen tilfeller. Lukten forsvinner relativt fort ved riktig ventilasjon.

Inkluderer prisene farge og glans?

Prisen inkluderer farge og halvblank glansgrad. Silkematt kan velges mot et pristillegg på +5% og +10% for matt.

MÅL OG SPESIALBESTILLING

Kjøkkenet mitt er ikke fra IKEA, kan jeg likevel bestille fronter fra Noremax?

Våre fronter er produsert med standardmål som er tilpasset IKEA, men dersom du har et kjøkken fra en annen leverandør kan vi selvfølgelig fortsatt hjelpe deg. Noremax kan produsere skreddersydde fronter til ditt kjøkken, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

For å få tilsendt et pristilbud på fronter som avviker fra standard, vennligst send oss en forespørsel på e-post med en detaljert oversikt med antall fronter med nøyaktige mål per front (bredde x høyde), samt spesifisere hengsling og hvilket design du ønsker.

Siden vi ikke tilbyr befaring/oppmåling, vil du som kunde selv bære ansvaret for at riktige mål blir formidlet. 

Kan man spesialbestille fronter på mål?

Alle våre produkter til tilpasses, uansett om det gjelder oppbevaringsløsninger, skjenker eller kjøkken. Vi forstår det slik at mange av våre kunder vil ha muligheten til å personifisere hjemmet sitt. Derfor har vi en rekke produkter som kan skreddersys etter dine ønsker, slik at du kan skape det hjemmet du drømmer om. Dette inkluderer tilpassing av glans, ulike materialer på håndtak, samt materiale og farge på fronter. 

Er målene på nettsiden avrundet?

Ja, målene er (slik også Ikea oppgir dem) i hele cm. De faktiske målene på frontene er derimot vanligvis laget med negative toleranser (på undermål med andre ord). Dette er gjort slik fordi det da blir en bitteliten klaring og det er mulig å åpne frontene uten at de berører hverandre noe de ellers ville ha gjort. Om oppmålingen ikke viser hele centimeter, runder du opp til hele nærmeste centimeter. For eksempel: 29,50 cm blir da 30 cm.

For fronter tilpasset Faktum, kan du finne nøyaktige mål i det blå spørsmålstegnet. 

Kan man bestille fronter med hull for håndtak?

For å unngå mistak, leveres frontene uten hull for håndtak. Håndtakene monteres derfor på stedet med skruer som festes fra baksiden av fronten.

Er Noremax sine sideplater like tykke som IKEA sine?

Stort sett alle våre sideplater er 12mm tykke og laget utfra samme prinsipp som Basic-designet (helt slett). Dette er ikke IKEA’s standard tykkelse.

Dersom du ønsker annen tykkelse på sideplatene kan dette tilpasses for deg mot en tilleggskostnad (maks tykkelse er 19mm).

GENERELT

Har Noremax et Showroom?

Ja, vi har et Showroom på: Sofies gate 11, 0170 Oslo, Norge.

Kan dere fortelle meg om Noremax?

Noremax er et norsk firma med etablert produksjon i Norge. Vi spesialiserer oss på produksjon av fronter tilpasset IKEA-skap- der de fremste modulene er METOD og FAKTUM kjøkken, men inkluderer også PAX-garderobesystem og BESTÅ oppbevaring. Når du velger Noremax sine fronter kan du tilpasse ditt nye oppbevaringsmøbel ved å velge blant et bredt utvalg av ulike stiler og et spektrum av unike farger, hvilket gir ditt IKEA-innrede hjem det skreddersydde, spesialdesignede og personlige uttrykk det fortjener. 

Kan jeg kjøpe Noremax-produkter som bedrift?

Selvfølgelig. Vi selger dog kun varer direkte til forbruker og kan ikke tilby Noremax-produkter til bedrifter for videresalg og egen profitt. Noremax er ikke en bedriftsleverandør og selger kun til private aktører. Vi aksepterer en rekke sikre betalingsalternativ, inklusive PayPal, Mastercard og VISA. 

Kan jeg kjøpe en vareprøve?

Absolutt- Vi oppfordrer våre kunder til å forhåndsgranske sine fremtida møbler ved å bestille en vareprøve. Prøven vil produseres spesielt for deg, etter fargevalg og ønsket glans. Generell leveringstid for vareprøver er 1-3 uker, avhengig av design og destinasjon.