FAQ

MONTERING

Hva må jeg tenke på ved montering av sideplater?

Sideplatene er som regel bredere enn selve skroget. Dette er for å dekke stammen, tykkelsen på fronten + noen mm for å kunne justere i forhold til vegg/gulv som ofte viser seg å være skjevt. Sideplater kan alltid tilpasses ved å kappe de sidene som står mot vegg eller gulv.

Siden sideplater ofte må tilpasses til både gulv, vegg og selve skroget som også kan være skjevt montert, må man regne med at det ikke alltid lønner seg å spesialbestille sideplater på eksakt mm uten å måtte tilpasse på stedet i tillegg.

Sideplatene monteres fra innsiden av skroget ved hjelp av monteringsskruer. Skruer følger ikke med sideplatene, så vi anbefaler å bruke helt vanlige monteringsskruer som man kan få kjøpt på Biltema, Clas Ohlson eller våre egne monteringsskruer som kan kjøpes på nettsiden. Det er viktig å ikke bruke for lange skruer for å unngå at skruene går gjennom sideplatene. Sideplatene kan variere i tykkelse avhengig av design.

Om man ikke har erfaring med snekkerarbeid anbefaler vi alltid å bruke fagfolk for best mulig resultat.

Kan dere fortelle om demontering og montering, samt hvordan jeg skal måle opp kjøkkenet?

Hvis du er handy og føler deg kompetent til å utføre enklere oppmålinger vil du troligvis også kunne bytte fronter på dine skap. Men dersom du føler deg usikker anbefaler vi å ta kontakt med en lokal snekker, bygg- eller monteringsfirma som kan bistå i monteringen av dine nye fronter. 

Tilbyr Noremax monteringsanvisninger for fronter?

Ikke til skrogene. Her kan du følge IKEA’s instruksjoner siden Noremax sine produkter er tilpasset IKEA’s konsept. Observer at sideplater monteres på utsiden av de eksisterende skrogene og skrus fast fra skapets innside. Det samme gjelder foringer. 

Derimot tilbyr vi monteringsanvisninger for PAX-sideplater og Bestå sokkel og våre ben. 

Var oppmerksom på at tykkelse av både fronter og sideplater varierer avhengig av design. Det er derfor viktig å kontrollere skruens lengde i forhold til tykkelsen på produktet før montering. Noremax vil ikke godkjenne reklamasjoner eller dekke tapte kostnader knyttet til dette.

Tilbyr dere hjemmebesøk eller befaring?

Nei, foreløpig har vi ikke kapasitet til å komme på hjemmebesøk eller befaring, men dersom du skal bestille skrog i tillegg så tilbyr IKEA denne tjenesten. 

Tilbyr Noremax montering av fronter?

Vi tilbyr dessverre ikke montering av fronter, men ta gjerne kontakt med oss så kan vi mest sannsynligvis anbefale noen som tilbyr dette.

Vi anbefaler alltid å bruke fagfolk til montering spesielt med tanke på å unngå skader/riper som oppstår oftest ved montering. Dette gjelder hovedsakelig lakkerte overflater.

Montering av Noremax fronter foregår stort sett på samme måte som fronter fra IKEA.

Er alle delene ferdig med hull til hengsler og skruefester likt som Ikea sine deler?

Alle Noremax sine standardfronter leveres ferdig med hull til hengsler og skruefester. Hengsler og skruer må kjøpes separat fra IKEA. 

Det er kun sokkel som blir levert med fester. Festeklips som monteres på baksiden av sokkelen og klipses fast på sokkelbenene. 

Dersom du bruker andre skruer enn de som følger med IKEA’s hengsler, kontrollere at skruens lengde ikke er lengre enn frontens tykkelse. Observer at dersom du bestiller fronter på spesialmål vil hengselhull freses ut likt som standard om ingenting annet spesifiseres. Vi kan produsere fronter uten hengselhull slik at dette kan tilpasses på stedet. 

Skal hengselhull freses med plassering som avviker fra standard, ber vi om å sende tekniske tegninger for produksjon. For ny plassering av hengselhull tilkommer en ekstra kostnad per justering.  

Hvilke fronter skal jeg velge til hvitevarer?

Man bruker helt vanlige dørfronter til hvitevarer da det ofte må hengsles fast i stamme i tillegg til koblingsskinne eller andre festemidler som kobles på hvitevaren. Hvis hvitevarene er kjøpt fra en annen leverandør enn IKEA, sjekk med leverandør da de vet best hvilke mål det skal være på tilhørende fronter.

Skal det brukes skruer på frontene, sjekk alltid om skruene har riktig lengde slik at de ikke går gjennom og skader produktet. Selv om noe følger med hvitevarene betyr det ikke at det er universalt, vi anbefaler derfor alltid å bruke fagfolk som har kunnskap og erfaring med montering.

Hvordan monterer jeg sokkelen?

Besta oppbevaring og skjenker monteres på nøyaktig samme måte som IKEA.
Noremax vil sende sokkelklipsene og skruene for enkel installasjon.

På IKEA sine sokler er det en skinne som skyves på kjøkkenets Metod-ben. Soklene våre er laget av samme materiale som frontene, og kunden må montere klips og skruer på sokkelen basert på hvor de har montert bena.

Noremax PAX garderobesokler er det eneste elementet som erstatter den originale sokkelen. Du kan enten gjøre det under montering av garderoben eller hvis PAX-stammen din allerede er bygget (og det ikke er en hjørneenhet), kan du skru av den originale sokkelen, trekke den ut, sette den nye sokkelen på plass og skru den inn. Dette kan kreve litt mer presisjon og vil være mulig hvis trepluggene ikke ble brukt tidligere. Vær oppmerksom på at våre sokler til PAX-garderober kommer uten treplugger, men de har forborede hull til pluggene. Plasser pluggene inn i hullene med forsiktighet da pluggenes størrelser kan variere litt. Hvis pluggen føles for stram, ikke tving den inn i hullet, da dette kan forårsake skade på sokkelen. Noremax vil ikke være ansvarlig for disse skadene.

Kan gulvvarme påvirke Noremax sine produkter?

De fleste møbler går fint å plassere på gulv med varmekabler, men vi anbefaler ikke å montere Noremax sine fronter av trematerialer på skap som er montert på gulv med varme. Dette er fordi disse frontene er lagvis dekket med finerplater, som er bundet sammen med lim. Når disse utsettes for konstant varme, kan limet etter hvert begynne å smelte litt ned og forårsake deformasjon. Også treet i seg selv kan over tid begynne å bøye seg basert på temperaturforandringer.

Hvorfor er Noremax-hengsler for PAX-garderober et godt valg?

Noremax bruker BLUM-hengsler av god kvalitet med mekaniske lager (ingen olje) i motsetning til Ikea som bruker oljemotorhengsler. Blum-hengsler har en åpningsvinkel på 110 grader med integrert spjeld. Det følger også med en monteringsplate for å feste disse til rammen i riktig posisjon. Våre Blum-hengsler passer til PAX-hengselhullene.

Vil sokkelen til PAX garderobe dekke til stammen?

Noremax sokkelen erstatter den originale IKEA sokkelen. Dette betyr at en liten del av sidene på selve garderobestammen vil være synlig. Du kan se de eksakte målene på soklene under det på spørsmålstegnet bak produktet.

Du kan enten bestille våre dører som er 4 cm lenger i bunnen, da disse dekker mesteparten av sokkelen. Alternativt kan du bestille med 100ml ekstra lakk og male de synlige delene.

Hvordan monterer jeg ventilasjonsrist?

Montering av ventilasjonsrist er ganske enkelt. Du må sage ut en åpning på 45,5×6,5 cm i sokkelen og skyver deretter ventilasjonsristen på plass.

Du kan laste ned mal til sjablong som består av to A4 ark, sette dem sammen på en måte så de ikke forskyver seg og klippe etter linjen med en saks.

Deretter kan du sette sjablongen på sokkelen. Avhengig av hvilket kjøkken du har, følg Metod- eller Faktum-linjene, sørg for at den er sentrert, deretter kan du sage ut åpningen.

Når du har laget åpningen hele veien gjennom sokkelen (18mm), dytter du ventilasjonsristen enkelt på plass.

En kopi av mal til sjablong kan lastes ned her.
1 PDF tegning

Vennligst vær oppmerksom på at Noremax sin ventilasjonsrist har et annet monteringssystem enn andre leverandører

Hvor finner jeg hengsler? Hva er mine alternativer?

Noremax tilbyr erstatningsfronter til kjøkken og garderobe. Vi selger dessverre ikke hengsler, bortsett fra de som passer til PAX garderober. Dersom du behøver hengsler til IKEA Metod kjøkken eller Bestå oppbevaring, anbefaler vi at du kjøper dette direkte fra IKEA.

Noremax selger hengsler av høy kvalitet til PAX garderober og på grunn av tykkelsen, er du nødt til å bestille hengsler fra Noremax dersom du kjøper Linoleum dører. Du kan velge Noremax eller IKEA sine hengsler til alle andre design.

Dersom du behøver hengsler til IKEA Faktum systemet, anbefaler vi deg å finne en leverandør som tilbyr disse type hengsler siden serien er utgått fra IKEA sitt sortiment. I slike tilfeller er det lurt å undersøke skapene dine og hvordan dørene åpner seg for å finne riktig erstatning. Du kan da en titt på BLUM sine monteringsløsninger som er designet og produsert i Østerrike – som selges hyppig i Norge. Tidligere har BLUM vært leverandør av hengsler til IKEA Faktum kjøkken.

Noremax kan også anbefale å bruke en profesjonell håndverker som kan tilpasse hengslene som kjøpes til Metod kjøkken eller PAX garderober fra IKEA, slik at det passer til Faktum systemet.

Hvis du har et IKEA Faktum kjøkken og dine eksisterende hengsler er i god stand, så er det selvfølgelig ikke nødvendig å erstatte disse. Du kan benytte de samme hengslene om du velger å bytte ut kun fronter.

PRODUKT

Er METOD dyrere enn FAKTUM?

Prismessig skal METOD ligge på omtrent samme prisnivå som FAKTUM og de fleste design leveres til begge kjøkkensystemer. Hvordan man velger å designe kjøkkenet sitt- skapinnredning, inndeling av skuffer etc. kan ha stor påvirkning på prisen. To kjøkken som estisk ser relativt like ut kan ha stor forskjell i pris. 

Hva er forskjell på Metod og Faktum?

Det er enkelt å finne ut hvilken type IKEA kjøkken du har, ved å sjekke hullene på innsiden av skapene: Skapene i FAKTUM har én rad med hull langs kanten, mens skapene i METOD har doble rader (slik du ser i illustrasjonen).

I tillegg har METOD jevne mål, som 20, 40, 60 og 100 cm og sokkel listen er nedjustert fra 16 til 8 cm slik at det blir mer skapplass i høyden. Sjekk også underskap: FAKTUM er 70 cm høy og METOD er 80 cm høy.

Har dere en guide over hvordan jeg kan tilpasse mitt FAKTUM kjøkken?

Hvis du vurderer å pusse opp ditt IKEA FAKTUM-kjøkken, så kan våre tilpassingsmøjligheter være til hjelp og listes i vår guide. Guiden finns her og illustrerer utvalget av skap- og skuffefronter som finnes tilgjengelige, samt detaljert pris for hvert produkt. 

Kan jeg fremdeles bestille deler til mitt FAKTUM kjøkken?

Ja, du kan bestille alle Faktum fronter hos Noremax samt sider og sokler.

Vær oppmerksom på at dette gjelder den siste Faktum kjøkkenserien IKEA laget. Den siste Faktum-serien kan trenge noen justeringer i utformingen av skuffehengselhullene.

Du vil også legge merke til at sidepanelene til Faktum-kjøkken har samme mål som Metod, og de må kanskje tilpasses på stedet eller tilpasses av oss på forespørsel (et tilleggsgebyr vil påløpe).

Passer Noremax sine fronter til alle FAKTUM-kjøkken?

Våre fronter passer den siste versjonen av Faktum-serien som er fra rundt 1996. Alle Faktum-kjøkken kjøpt tidligere enn dette krever tilpasning av skuffefronter.

De har litt andre dimensjoner på hull til skuffefronter og kan ha et spor i bunnen av skuffen.

Resten av frontene er det samme som siste versjon av Faktum-serien.

Gi oss gjerne beskjed dersom du har en eldre versjon av Faktum-serien og vi sender deg skuffefronter med slett bakside slik at dette kan tilpasses på stedet.

Hvis du er usikker på hvilken versjon du har kan du sende oss et bilde av baksiden til skuffen. (gjerne med målebånd/tommestokk som viser avstandene mellom hull og kant)

Vil Noremax-fronter til Faktum-kjøkken ha samme utforming av hengselhullene?

IKEA Faktum skuffefronter i størrelsene 40×13, 60×13 og 80×13 passer kanskje ikke på grunn av endringer i skuffefestesystemet. Denne endringen er kanskje ikke merkbar hvis skuffefronten snus opp ned, men blir tydelig når den monteres i normal retning. For skuffefronter med freste grep kan det være nødvendig å lage nye hull for riktig montering. Bruk en gammel skuffefront som mal for å finne ut hvor disse hullene skal plasseres.

Når det gjelder Noremax-fronter til Faktum-kjøkken, vil de ha samme utforming av hengselhullene som den nyeste Faktum-serien (2008/2009 og senere), det såkalte “Rationell”-systemet. For eldre Faktum-serier kan det være nødvendig med justeringer for skuffefronter som er 13 cm høye, for eksempel ved å bore nye hull på stedet eller justere skuffeskinnene noe. Hullene i hengslene til eldre Faktum-dører skal som regel være i orden, men noen mindre justeringer kan likevel være nødvendige.Er Noremax sine sideplater like tykke som IKEA sine?

Stort sett alle våre sideplater er 12mm tykke og laget utfra samme prinsipp som Basic-designet (helt slett). Dette er ikke IKEA’s standard tykkelse.

Dersom du ønsker annen tykkelse på sideplatene kan dette tilpasses for deg mot en tilleggskostnad (maks tykkelse er 19mm).

Min IKEA kjøkkenplanlegger viser en skuffefront i stedet for en horisontal skapdør, stemmer det?

Ja. IKEA har begynt å legge til skuffefront på Metod kjøkkenplanlegger som erstatning for horisontale dører da disse dørene har forskjellige hengsler tilpasset skuffefronter. Du vil fortsatt motta den horisontale døren, men når vi siterer deg basert på IKEA-planleggeren din, vil vi legge til en skuff i tilbudet, slik at hengselhullsoppsettet er riktig.

BESTILLINGSPROSESS

Hvordan betaler jeg for min ordre?

Du kan enten betale med faktura, Stripe eller PayPal. Bestillingen sendes ikke til produksjon før din innbetaling er registrert hos oss og du har mottatt en betalingsbekreftelse. Har du ikke mottatt betalingsbekreftelse innen en uke fra innbetaling, vennligst ta kontakt med oss.

Dersom du ønsker å bestille spesialtilpassede deler må du velge faktura som betalingsalternativ slik at vi kan utføre nødvendige justeringer på din ordre før vi sender ut endelig faktura.

Her kan du også sende forespørsel om å betale via PayPal eller kredittkort.

Merk at dersom noen av dine spesialtilpassede deler overstiger 240 cm, vil fraktkostnaden øke med 25%.

Kan jeg returnere produktene mine og få refusjon?

Alle frontene blir produsert på bestilling. Derfor er det ikke mulig å få refusjon med mindre produktene har blitt skadet under transport. For mer informasjon, vennligst sjekk våre vilkår og betingelser.

Kun tilbehør som håndtak eller hengsler er standardprodukter som kan returneres i originalemballasjen innen 14 dager fra kjøpsdatoen og refusjon kan utstedes.

Hvordan måler jeg opp frontene for å unngå at jeg bestiller feil?

For å være sikker på at du bestiller riktig front til dine skap må du måle både bredden og høyden på dine eksisterende fronter. Er du usikker anbefaler vi om å ta kontakt med din lokale snekker for hjelp til oppmåling. Skal du kjøpe et helt nytt kjøkken fra IKEA (uten fronter), kan du be en kjøkkenkonsulent på IKEA å hjelpe deg med å lage en kopi av kjøkkentegningen din med fronter tillagt, slik at du har alle spesifikasjoner og mål du trenger for å gå videre med din bestilling hos oss.

Kjøkkenet mitt er ikke fra IKEA, kan jeg likevel bestille fronter fra Noremax?

Våre fronter er produsert med standardmål som er tilpasset IKEA, men dersom du har et kjøkken fra en annen leverandør kan vi selvfølgelig fortsatt hjelpe deg. Noremax kan produsere skreddersydde fronter til ditt kjøkken, så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

For å få tilsendt et pristilbud på fronter som avviker fra standard, vennligst send oss en forespørsel på e-post med en detaljert oversikt med antall fronter med nøyaktige mål per front (bredde x høyde), samt spesifisere side for hengsling og hvilket design du ønsker. Du kan bestille fronter med standard hengselhull eller uten hengselhull slik at dette kan tilpasses på stedet av en snekker eller montør.

Siden vi ikke tilbyr befaring/oppmåling, vil du som kunde selv bære ansvaret for at riktige mål blir formidlet.

Dersom du ønsker å bestille spesialtilpassede deler må du velge faktura som betalingsalternativ slik at vi kan utføre nødvendige justeringer på din ordre før vi sender ut endelig faktura.

Her kan du også sende forespørsel om å betale via PayPal eller kredittkort.

Merk at dersom noen av dine spesialtilpassede deler overstiger 240 cm lengde eller 62 cm bredde, vil fraktkostnaden øke med 25%.

LEVERING

Kan jeg hente varene mine på en pick-up-point?

Dessverre er dette ikke noe vi tilbyr. Alle produkter produseres i Norge og leveres av tredje part direkte fra fabrikken. Ønsker du tilbud på innbæring kan dette fylles ut i kassen, eller ved å ta kontakt med oss på e-post.  

Hva er leveringstiden?

Vår produksjonstid tar ca. 5-8 uker for de fleste designene.

Produksjon av dører i Mesh/Glass Classic Max, Classic Max, Enigma, Classic Frame, Linoleum-kolleksjonen tar ca. 5-8 uker.

Produksjonen til Pure-kolleksjonen tar ca. 5-8 uker for standardfarger og ca. 6-10 uker for ikke-standardfarger.

Leveringstiden vil variere avhengig av destinasjonslandet, mellom 10-21 dager. Vi kan ikke garantere den nøyaktige leveringstiden da dette bestemmes av fraktleverandøren.

Helligdager, jul og påske kan påvirke leveringstiden. Det kan også være uforutsigbare omstendigheter som mangel på sjåfører eller force majeure (f.eks. krig, streik, opprør) som forsinker forsendelsen, men Noremax vil gjøre sitt beste for å kommunisere dette med kundene våre.

Lagervarer som f.eks. håndtak, ben og vareprøver, hvis de kjøpes separat, vil bli sendt innen 1-3 uker.

Når forberedelsene til forsendelse er fullført, vil du motta en sporingslenke for å gjøre det enklere å planlegge leveransen. Deretter får du en frist på 3-4 dager, fra varene ankommer landet ditt, til å fastsette leveringsdatoen ved hjelp av den oppgitte sporingslenken. Hvis du ikke gjennomfører denne planleggingen innen den angitte tidsrammen, vil Noremax ta kontakt med deg i et forsøk på å nå deg. Dersom kommunikasjonen ikke lykkes, vil varene bli sendt tilbake til Norge. Det er viktig å merke seg at du er ansvarlig for å dekke både den sekundære leveringskostnaden og returavgiften til Norge.

Hvis du unnlater å informere oss om ferieplaner som kan hindre deg i å planlegge levering i løpet av de neste 3-4 arbeidsdagene, anbefaler vi at du tar kontakt med vår utpekte avsender i ditt land så snart som mulig. Denne kontaktinformasjonen, merket som kundeservice, vil være tilgjengelig på sporingslenken din. Det er viktig å finne en alternativ leveringsdato innen en rimelig tidsramme, som ikke bør overstige noen få dager. Hvis du ikke følger denne prosessen, må du betale en ekstra kostnad for en ny levering.

Kan Noremax frakte til en øy?

Vi leverer til de fleste øyer så lenge det er kjørbarvei. Fraktkostnaden kan bli høyere avhengig av fremkommelighet. Ta kontakt med oss om du ønsker å bestille våre produkter, men er usikker på om vi kan levere hjem til dere.

Hvordan leveres frontene fra Noremax.

Hver og en front pakkes inn i gråpapir og stables stabilt i en spesialbygget trekasse. Langs kanter og hjørner brukes det isopor og skumplast som beskytter mot støt og slag. 

Alle ordrer leveres av tredjepart med mindre noe annet er avtalt.

Vi har ingen ordninger for retur av emballasje og avfall, man må derfor medberegne bortkjøring og fjerning av overnevnte på eget ansvar. I større byer som Oslo kan det være litt mer utfordrende og her vil vi anbefale å undersøke med ditt borettslag om det finnes avtale med isekk eller andre lignende ordninger.

Hvis du bor i Oslo omegn, kan vi sette deg i kontakt med en sjåfør for å få et tilbud på bortkjøring. 

Hvordan er produktene pakket?

Noremax-produktene er pakket i en spesialbygd kasse av finér med skrulokk. Kassen bygges på en tilpasset pall for sikker transport. Hver front inne i kassen er pakket inn i tykt papir og alle hull mellom platene er fylt ut med isoporskum.

Denne emballasjen er en del av bestillingen din, og den blir ikke avhendet av leveringsselskapet.

Vi anbefaler deg også å beholde denne kassen til du har sjekket bestillingen din og forsikret deg om at det ikke er noen skader som har oppstått under frakt eller andre defekter på produktet. Dersom dette er tilfellet, må du returnere varer i samme kasse.

Hvordan er produktene pakket?

DESIGN OG PRODUKTSPESIFIKASJONER

Har alle trefronter lik trestruktur?

Trefronter har som alle naturmaterialer unike strukturforskjeller. Hvert møbel vil ha sin unike farge, tekstur og mønstervariasjon. Med det sagt kan det forventes at alle møbelfronter i naturlig tre vil ha en unik variasjon, inkludert kvist, sorte linjer, fargeforskjell, tigerstriper etc. Ønsker du å ha nøyaktig samme trestruktur på møblene dine, anbefales fronter i tre imitert laminat. Dette er imidlertid ikke noe Noremax tilbyr.

Prøver i naturlig tre med forskjellige beis kan bestilles på nettsiden for å få et omtrentlig bilde av hvordan frontene kan se ut. Men siden tre er et naturmateriale kan vi altså ikke garantere at bestillingen din vil se identisk ut med den spesifikke prøven, så dette er ikke noe som vil anses som en akseptabel grunn for reklamasjon.

Eik har dype, attraktive årringer, men det kan også ha stramme vertikale linjer som mer ligner på ask. Fargen kan også variere, men generelt er eik mer gyldenbrun sammenlignet med det ask som er litt mer gulaktig.

Ask kommer i forskjellige farger, alt fra lysgul til lysbrun, men det generelle fargeuttrykket er stort sett gulaktig. Ask er kjennetegnet for å ha lange og rette årringer, men også dette kan variere. Sammenlignet med eik så er ask mer gulaktig i fargen.

Valnøtt er mørkere enn eik og ask. Fargen kan variere fra kremhvit på de ytterste overflatene til en mer sjokoladebrun nyanse på kjernetreet.

Eksempler på fronter fra Noremax

Trefronter har som alle naturmaterialer unike strukturforskjeller. Hvert møbel vil ha sin unike farge, tekstur og mønstervariasjon. Med det sagt kan det forventes at alle møbelfronter i naturlig tre vil ha en unik variasjon, inkludert kvist, sorte linjer, fargeforskjell, tigerstriper etc. Ønsker du å ha nøyaktig samme trestruktur på møblene dine, anbefales fronter i tre imitert laminat. Dette er imidlertid ikke noe Noremax tilbyr.Prøver i naturlig tre med forskjellige beis kan bestilles på nettsiden for å få et omtrentlig bilde av hvordan frontene kan se ut. Men siden tre er et naturmateriale kan vi altså ikke garantere at bestillingen din vil se identisk ut med den spesifikke prøven, så dette er ikke noe som vil anses som en akseptabel grunn for reklamasjon.Eik har dype, attraktive årringer, men det kan også ha stramme vertikale linjer som mer ligner på ask. Fargen kan også variere, men generelt er eik mer gyldenbrun sammenlignet med det ask som er litt mer gulaktig.Ask kommer i forskjellige farger, alt fra lysgul til lysbrun, men det generelle fargeuttrykket er stort sett gulaktig. Ask er kjennetegnet for å ha lange og rette årringer, men også dette kan variere. Sammenlignet med eik så er ask mer gulaktig i fargen.Valnøtt er mørkere enn eik og ask. Fargen kan variere fra kremhvit på de ytterste overflatene til en mer sjokoladebrun nyanse på kjernetreet.Eksempler på fronter fra Noremax

EIK – KlarlakkertEIK – KlarlakkertEIK – Klarlakkert
EIK – KlarlakkertEIK – KlarlakkertEIK – Klarlakkert
EIK – KlarlakkertEIK – KlarlakkertEIK – beiset
ASK – BeisetASK – BeisetASK – Beiset
ASK – BeisetASK – BeisetEIK – Klarlakkert
EIK – KlarlakkertASK – KlarlakkertASK – Klarlakkert
VALNØTT – Klarlakkert

Er alle delene ferdig med hull til hengsler og skruefester likt som Ikea sine deler?

Alle Noremax standard fronter leveres med forhåndsborede hengselhull. Hengsler for kjøkken, oppbevaring og skjenk må kjøpes separat på IKEA.
Vi selger kun hengsler til PAX garderober.
Vi selger også skruer for sideplater (50 stk i en pakke), de kan legges til i handlekurven under hver enkelt produktdesign (helt nederst).
Sokkelen er det eneste produktet som følger med sokkelklips. Klips holder sokkelen oppreist ved å klippse de på bena til stammen.
Vær oppmerksom på lengden til skruene dersom du bruker andre skruer enn de som er kjøpt fra IKEA eller skruer fra Noremax, du må sørge for at lengden på disse skruene ikke er lengre enn tykkelsen på frontene.

***Vær oppmerksom på hengselhulls plasseringen dersom du bestiller skreddersydde dører. Plasseringen av hengselhull til være den samme som den opprinnelige frontstørrelsen og ikke tilpasset den nye størrelsen. Vi kan sende fronten uten forhåndsborede hengselhull, hvis du ønsker at vi skal gjøre det (gi beskjed på forhånd). Alternativt kan du gi en nøyaktig tegning med en ny plassering av hengselhull, men det vil være en ekstra kostnad for denne tjenesten.

Har skuffefront til Faktum 60x9 cm og Metod 60x10 cm innfrest grep?

Skuffefront til Faktum på 60×9 cm kommer uten innfrest grep, da grepet går i konflikt med hullfestene til skuffeinnredning. Skuffefronter i denne størrelsen kommer derfor i helt slett utførelse.

Skuffefront til Metod 60×10 cm kommer med innfrest grep, da den ikke går i konflikt med hullfestene som er annerledes enn Faktum.

Hvilke materialer bruker Noremax til hver modell og hvorfor velger du dem?

Noremax produserer en rekke fronter i MDF, med følgende design: Basic, Instyle, Ontime, Elegance, Circle, Exit, Classic, Classic Style, Wonder, Skyline, Moon, Diamond, Empire og Escape. Alle disse designene kan lakkeres med Akzo Nobel lakk, i alle farger og ulike glansgrader.

Design som finnes i ask- eller eikefinert MDF: Nordic, Nordic Skyline, Nordic Wonder og Enigma. Disse frontene kan behandles med Osmo hardvoksolje, klarlakkeres, lakkeres i farge eller beises.

Design med heltre ask og eik: Classic Max og Classic Frame.

Noter at inne i rammen er platene laget av finert MDF, mens selve rammen er laget av heltre. Disse frontene kan behandles med Osmo hardvoksolje, klarlakkeres, lakkeres i farge eller beises.

Linoleum fronter kommer i ulike utførelse, hvor du kan velge en kjerne av MDF eller HDF.

Det vanlige Linoleum designet har en kjerne av MDF, med eikefiner på bakside og kanter, mens forsiden er kledd med linoleum. Disse frontene kan behandles med kun Osmo Hardvoksolje, eller både beis og hardvoksolje.

Pure Linoleum har en kjerne av HDF som kommer i tre ulike farger, hvor både forside og bakside er kledd med Linoleum. På kantene vill du derfor se HDF-kjernen. Disse frontene er behandlet kun med Osmo Hardvoksolje.

Pure kolleksjonen består av flere ulike design som er laget av HDF. Dette materialet er mer ripebestandig og motstandsdyktig mot fukt. Blant farger kan man velge enten sort, grå eller lys grå, som alle er lakkert i matt klarlakk. Dersom man ønsker en annen farge, kan de bestilles i grønn, blå og gul på forespørsel.

Soft Matte designet består av MDF med polymerfolie, hvor sistnevnte er et mykt og matt materiale som ikke avgir fingermerker eller riper. Frontene kommer i et bestemt utvalg standardfarger, og ellers flere farger på forespørsel.

Linen fronter og garderobestammer består av laminatbelagt eurospan(solid spon). Disse kommer i 4 ulike farger og behøver ingen overflatebehandling.

Trykk her for mer informasjon om produkter og materialer.

Hva betyr hengsler Høyre og Venstre side?

Man ser fronten utenfra. Altså at når man har skapet framfor seg og åpner det ser man om hengslene er på høyre eller venstre side. Høyre hengsler er på din høyre side og venstre er på din venstre side.

Venstre betyr hengsler på venstre side.

Høyre betyr hengsler på høyre side.

Er det mulig å få frontene levert med hull til håndtak?

Nei, frontene leveres uten hull til håndtakene, dels for å unngå feil, men også for at du fritt skal kunne velge plassering av dine håndtak. 

Håndtakene monteres på stedet med skruer, som skrus fra baksiden av fronten. Du eller en snekker monterer håndtak etter håndtak på alle kjøkken frontene, slik at de vil sitte nøyaktig like langt inn og like høyt opp. Vi anbefaler å montere frontene før du markerer ut for håndtak. 

Kommer håndtakene med skruer?

Ja, skruer følger med. De fleste av våre fronter er 16 eller 19mm tykke, tilsvarende skruer medfølger. 

Kan jeg blande dører i forskjellige design på samme møbel?

Du kan blande forskjellige design på samme møbel, men var observant på tykkelsen. Noen design har ulike tykkelser.

16mm – Basic, Circle, Exit.

19mm – Instyle, Ontime, Elegance, Classic, Classic Style, Nordic, Nordic+.

20mm – Bambus.

21mm – Classic Max, Linoleum.

Ønsker du å kombinere fronter med ulike tykkelser, kan vi som regel ordne dette. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg. 

Er Noremax sine sideplater like tykke som IKEA sine?

Stort sett alle våre sideplater er 12mm tykke og laget utfra samme prinsipp som Basic-designet (helt slett). Dette er ikke IKEA’s standard tykkelse.

Dersom du ønsker annen tykkelse på sideplatene kan dette tilpasses for deg mot en tilleggskostnad (maks tykkelse er 19mm).

Har Classic-frontene ramme på alle frontene?

Classic, Classic Style og Classic Max har en ramme på 7 cm rundt hele fronten.

Denne rammen finnes på alle dør- og skuffefronter bortsett fra følgende størrelser:

60 x 10 (Metod)

30 x 13 cm (Faktum)

50 x 13 cm (Faktum)

60 x 9 cm (Faktum)

60 x 13 cm (Faktum)

80 x 13 cm (Faktum)

Overnevnte mål har ikke stor nok flate til å ha utfreste detaljer og vil derfor leveres helt slette, men med samme tykkelse som frontene med ramme. Sideplatene leveres også slette, uten ramme. 

Er METOD dyrere enn FAKTUM?

Prosentmessig skal METOD ligge på omtrent samme prisnivå som FAKTUM og de fleste design leveres til begge kjøkkensystemer. Hvordan man velger å designe kjøkkenet sitt- skapinnredning, inndeling av skuffer etc. kan ha stor påvirkning på prisen. To kjøkken som estisk ser relativt like ut kan ha stor forskjell i pris. 

Hvordan er plassering av hengsler på PAX 201cm?

På PAX med 201cm høyde er 3 stk hengsler plassert som følger (fra toppen):

Øverste hengsel, hull nr: 3/4
Midterste hengsel, hull nr: 29/30 (skiller seg fra IKEA)
Nederste hengsel, hull nr: 56/57 eller 3/4 telt nedenfra

Vennligst merk at våre garderobedører vil ha en pil merket i hengselhullene, som peker i retning mot det nederste hengselhullet. Altså skal pilen peke nedover.
Denne vil være lakkert, men er fremdeles synlig. For mørkere farget vil denne pilen være dekket med en liten tape-bit slik at lakken ikke fullstending dekker over. Vi tar av denne tapen før dørene blir sendt, men dersom dette ikke er tilfellet, kan du selv ta av tapen for å se pilen.

Denne illustrasjonen av markeringen og hengselhullene vil vise deg hvordan høyre- og venstrehengslet dører skal monteres. IKEA sine dører monteres på samme måte. Hengsler kan enten kjøpes fra Noremax, eller så kan du kjøpe disse fra IKEA.

Hvis du er i tvil eller har noen spørsmål, vennligst kontakt oss.

Hvordan er plassering av hengsler på PAX 201cm?

Hvordan er plasseringen av hengsler på PAX 236cm?

På PAX med 236cm høyde er 4 stk hengsler plassert som følger (fra toppen):

Hengsel 1, hull nr: 3/4
Hengsel 2, hull nr: 32/33
Hengsel 3, hull nr: 38/39
Hengsel 4, hull nr: 67/68 eller 3/4 telt nedenfra

Vennligst merk at våre garderobedører vil ha en pil merket i hengselhullene, som peker i retning mot det nederste hengselhullet. Altså skal pilen peke nedover.
Denne vil være lakkert, men er fremdeles synlig. For mørkere farget vil denne pilen være dekket med en liten tape-bit slik at lakken ikke fullstending dekker over. Vi tar av denne tapen før dørene blir sendt, men dersom dette ikke er tilfellet, kan du selv ta av tapen for å se pilen.

Denne illustrasjonen av markeringen og hengselhullene vil vise deg hvordan høyre- og venstrehengslet dører skal monteres. IKEA sine dører monteres på samme måte.
Hengsler kan enten kjøpes fra Noremax, eller så kan du kjøpe disse fra IKEA.

Hvis du er i tvil eller har noen spørsmål, vennligst kontakt oss.

Hvordan er plassering av hengsler på PAX 201cm?

Er sideplatene oppgitt i eksakte mål?

Noremax sine sideplater til kjøkken/oppbevaring/skjenk rundes av på samme måte som IKEA sine. Vær oppmerksom på at IKEA runder av sideplater med bredde 62 cm, men det eksakte målet er 61,5 cm. For å lese mer om de eksakte målene, vennligst besøk IKEAs nettside.

Vær oppmerksom på at IKEAs skapstammer til kjøkken vanligvis er 59 cm dype (ikke 60 cm), men systemet bygger 1 cm med opphengsskinne. Sideplaten skal justeres etter fronten og stammen. Hvis man ønsker at Linoleum eller Bambus-sideplater skal dekke det gjenværende mellomrommet til veggen, må man bestille en sideplate på spesialmål.
Faktum kjøkken har på våre nettsider samme mål på sideplater som Metod kjøkken. Hvis kundene vil ha forskjellige størrelser, må de tilpasse dem på stedet eller spesialbestille i ønsket mål.

Sideplater til PAX garderobe har de eksakte målene oppgitt på vår nettside, da IKEA ikke tilbyr sideplater til disse systemene.

Hvordan ser baksiden av Soft matte-frontene ut?

På baksiden av Soft matte Exit og Soft matte Circle designene, vil man kunne se innfresingen til håndtaket. Dette er synlig kun på baksiden, og vil ikke påvirke bruken av dørene/skuffene. Siden fronten er laget av to materialer- MDF dekket med polymerfolie, er rammen plassert for å gi støtte til grepet som er skåret ut. Med dette vil det også være mulig å bestille fronter med annen farge i grepet. Siden håndtaket vil være i konstant bruk, kan det ikke legges sparkel i linjene da dette kan få sprekker etter lite bruk som gjør at fronten ser mer defekt ut.

Fronter fra Linoleum kolleksjonen og fronten i lakkert MDF med innfrest grep vil ikke ha denne synlige innrammingen på baksiden da Linoleum fronten er dekket med en hel finérplate på baksiden og MDF frontene er frest i selve materialet og ikke skåret hele veien igjennom.

Vennligst merk deg at de indre kantene på Soft Matte Circle og Exit-grepene ikke er dekket med polymerfolie, kun midten av dem. De indre kantene har eksponert MDF som er dekket med hardvoksolje, men de er ikke synlige fra forsiden.

Hvordan pakke ut Soft Ultra-Matt fronter?

Når du har pakket ut frontene fra det brune papiret og skal installere dem, skrell forsiktig av beskyttelsesfolien fra hver side (bak, forside og kanter). Dette er en ganske enkel og rask prosess. Folien beskytter den matte overflaten på produktet mot riper under transport og håndtering. Vær oppmerksom på at du kan legge merke til trestøv eller annet lite skitt som sitter fast på overflaten av frontene dine under beskyttelsesfilmen. Dette er ikke en defekt, og det kan skrapes forsiktig av med et kort eller noe annet som er fast, men ikke skarpt.

Kommer det innfreste grepet i en annen farge enn fronten på Nordic+ designet?

Selve grepet på Nordic+ Elegance, Instyle og Circle vil ha en annen nyanse da det er bjørk kryssfiner i kjernen, mens man kan velge enten ask eller eik på ytterse lag. Det er to ulike treslag som vil påvirke hvordan resultatet ser ut, men det er også avhengig av valg av overflatebehandling.

 

VEDLIKEHOLD

Hvordan kan jeg forebygge slitasje på frontene mine?

For å maksimere frontenes levetid er det viktig å følge rådene under over hvordan man kan minimere risikoen for skader. Alle frontene våre er spraylakkert med en høykvalitativ lakk, men ved feilaktig vedlikehold kan overflaten ta skade. 

Ikke vask frontene med sterke rengjøringsmidler med kjemisk innhold ettersom dette kan årsake misfarging og skader i lakken. Var spesielt forsiktig ved områdene rundt ovn, oppvaskmaskin og vaskeskap da disse er ekstra utsatte for høye temperaturer, damp og vann. Ved bruk av ovnen: Se alltid til at ovnsdøren er stengt for å unngå skader forårsaket høy temperatur og damp. Det samme gjelder for oppvaskmaskinen. Ikke la døren stå på gløtt for å slippe ut damp etter at oppvaskprogrammet er ferdig. Dette kan gi skader på både front, skrog og benkeplate. Var også oppmerksom på området rundt vasken, der det som regel kan bli mye vannsøl etter oppvasken. Dersom vann blir liggende på frontene kan dette lage skjolder i lakken og vann kan trekke inn i sprekker og skjøter og forårsake fuktskader som kan være vanskelige å reparere. Det er derfor viktig å tørke over når du har sølt vann. 

Hvordan vasker man frontene?

Frontene krever ingen vedlikehold, men dersom frontene blir utsatt for søl, damp eller rennende vann er det viktig at dette tørkes vekk umiddelbart for å unngå at det trekker inn i materialet og sveller eller lager varige flekker.

Vask over én front om gangen, deretter tørk den helt tørr med tørkepapir. Dersom alle frontene vaskes over samtidig risikeres det at vannet trekker inn i fronten og lager små vannflekker etter klut før man rekker å tørke det tørt.

På fronter med matt eller silkematt glansgrad må det vises forsiktighet i forhold til vasking. Hvis det gnis for mye på et avgrenset område vil det gi en poleringseffekt som resulterer i mer glans i overflaten og mattheten forsvinner, noe som ikke reversibelt. Dette kan føre til ujevne overflater over tid.

Det er viktig å ikke bruke noen sterke kjemikalier på frontene, disse kan forårsake misfarging og i verste fall starte en kjemisk poleringsprosess av den lakkerte overflaten.

For å vaske bort fettflekker kan du bruke enten JIF universalspray eller Zalo på en fuktig klut. 

Se video under for instrukser: https://youtu.be/x7uzGtFJ0HY

Hvordan skal man oppbevare lakken som sendes med produktene?

Flasken med 100 ml lakk som du kjøper sammen med produktene, må holdes unna barn og kjæledyr. Du bør også sørge for at lakken holdes vekk fra matvarer. Oppbevar lakken på et mørkt, tørt og kjølig sted vekk fra sollys og hvor temperaturen holder seg over frysepunktet. Skrulokket tett lukket.

Før bruk, rist flasken noen ganger. Bruk kun på ventilerte steder. Den flytende lakken kan brukes så lenge den ikke tykner. Holdbarheten er ca 6 måneder.

Hvordan skal man vedlikeholde front til oppvaskmaskin og dør over ovn?

Vær oppmerksom på at når du bruker en oppvaskmaskin eller ovn, anbefales det vanligvis av produsenter å holde døren lukket i ca. 15 minutter etter at oppvaskmaskinen eller ovnen er slått av. Ellers vil frontene våre bli utsatt for høy temperatur og damp, som over tid kan svekke kvaliteten på produktet. Fronten suger opp fuktigheten i luften, denne fuktigheten får døren til å vri seg. En skjev dør vil vanligvis ikke lukkes riktig.

Vi vil også anbefale å ikke plassere fronter som er dekket med trefinér eller linoleum over koketoppen der omfattende eksponering for varme kan forårsake skade på frontene.

Garantien dekker ikke fronter til integrerte oppvaskmaskiner og fronter som er plassert under ovn. På disse frontene er det en risiko for at damp fra oppvaskmaskin, samt varme og fukt fra ovn er så intens at det kan forårsake at frontens overflate sprekker og blir ødelagt over tid.

Vi anbefaler å velge polyuretanlakk for bedre holdbarhet.

Hvor slitesterke er grepene på design med innfrest grep?

Grepet på dører med innfreste håndtak som Ontime, Instyle, Elegance, Circle, Exit, Moon, Empire eller Escape er egnet for daglig bruk. Vi anbefaler ikke å legge for mye press på disse grepene, henge på dem eller trekke dem for hardt. Vi vil også anbefale å ta tak i håndtaket på forskjellige steder i stedet for det samme hele tiden. Spesiell forsiktighet er nødvendig når du bruker kjøleskap- eller frysedører. Luften inne i et kjøleskap eller fryser trekker seg sammen når det blir kaldere. Dette skaper vakuum, som gjør det vanskelig å åpne døren. Hvis døren lukkes raskt eller smelles igjen, vil luft presses ut og det kan ta flere minutter før vakuumet utløses, hvoretter døren kan åpnes normalt igjen.

FARGER OG GLANSGRADER

Hvilken typer lakk tilbyr Noremax?

Noremax tilbyr 2 typer lakk:

1.     Standart lakken re av den kjente malingsprodusenten Akzo Nobel, som har flere forhandlere verden over. Lakktypen er en syreherdet to-komponent som brukes av mange kjøkkenprodusenter for et ganske holdbart resultat. Denne lakken er mindre motstandsdyktig mot riper og avskalling, samt mindre vannbestandig.

2.     Polyuretanlakk er en industriell hurtigherdende, to-komponent lakk med enestående motstand mot slitasje, varme, kjemisk angrep og vanninntrenging. Det er lettere å vedlikeholde samt rengjøre.
Denne lakken er i utgangspunktet plastisk i flytende form til den tørker.

Polyuretanlakk er kun tilgjengelig i silkematt glans.

Hvilke farger kan jeg velge mellom?

Du kan velge alle farger fra fargepaletten til Jotun, Farrow&Ball eller standardisert NCS-kode.

Bruker Noremax selve Farrow & Ball / Jotun / Little Greene malingen til å male frontene?

Nei. Vi bruker en lakk egnet til produktet fra en separat leverandør, hvor fargen som er valgt blandes i valgt glans (halvblank, silkematt, matt). Lakken blandes på resept som basert på NCS-kodene vi har for Farrow&Ball, Jotun eller Little Greene. Fargen gir den mest tilnærmede matchen som originalfargen. Det kan derfor forekomme en liten forskjell mellom lakken vår og de originale fargene.

Kan dere matche farge på eksisterende kjøkkenfronter eller veggfarge?

Vurderer du å fornye kun deler av ditt eksisterende kjøkken vil vi minne deg på at selv om frontene lakkeres etter samme NCS-kode kan fargen bli annerledes. Siden fargene har blitt blandet ved ulike anledninger, ulike produsenter og/eller blitt brukt et annet produkt finnes det en risiko for forskjell i både farge og glans. Det er også vanlig at farge og glansgrad falmer etter tid på grunn av soleksponering, luftfuktighet og kjemiskinnehold i rengjøringsprodukter, noe som også kan bidra til ulikt resultat.

For å sikre et 100% likt resultat på alle frontene dine anbefaler vi å skifte/lakkere alle fronter samtidig. 

Jeg har kun fargenavnet fra IKEA, hva trenger jeg for å kunne bestille den samme fra Noremax?

For å fullføre bestillingen av fronter, må du oppgi NCS-koden for ønsket farge eller velge hvilken som helst farge fra F&B, Jotun eller Little Greene. Vi har ingen oversikt over farger levert av Ikea, så det er viktig at du selv innhenter denne informasjonen før du bestiller hos Noremax.

Hvis du ikke ser etter en spesifikk farge, kan du velge blant de mest populære fargene på nettsiden vår (det er ikke farger fra IKEA).

Hvis du sliter med å finne informasjonen du trenger om fargen, anbefaler vi at du spør din lokale malingsleverandør om hjelp. De fleste av dem vil kunne scanne ønsket fargeprøve eller gi en NCS-kode. Dette garanterer imidlertid ikke 100 % fargematch da det forutsetter at alle farger er registrert i selve scanneren.

Vennligst noter: Noremax kan ikke påta seg noe ansvar hvis du oppgir feil NCS-kode. Du må derfor sørge for at all informasjon er korrekt ved bestilling.

Hvilke glansgrader kan jeg velge mellom?

Hos Noremax er vi stolte av å kunne tilby fronter i så mange ulike farger. Dette innebærer en fargematch på de fargekodene du velger, som sikrer at produktet ditt kommer i akkurat den fargen du oppgir (med tilsvarende NCS-match). Det kan være små forskjeller i fargen, men det er normalt ikke merkbart for det blotte øyet.

Vi benytter NCS-koder, men aksepterer også fargenavn- eller koder fra JotunFarrow&Ball og Little Greene, så du kan bruke god tid på å velge en farge som passer til paletten og så vil vi håndtere resten.

Halvblank (40% glans), Silkematt (20% glans) eller Matt (10% glans).

Halvblank (40% glans)


Silkematt (20% glans)


Matt (10% glans)

Er det herdetid på lakkerte fronter?

Vi bruker industrilakk fra Akzo Nobel, etter 4 uker er denne lakken 100% herdet på frontene. Du kan bruke frontene når du mottar dem, men vær ekstra forsiktig når du monterer for å unngå skader og riper. Lukten av fargen kan føles litt sterk når man åpner pakken, men den forsvinner relativt raskt ved hjelp av utlufting.

Vi tilbyr også polyuretanmaling som herder umiddelbart etter påføring, men herdetid anbefales også.

Inkluderer prisene farge og glans?

Ja, prisen inkluderer farge (standard Akzo Nobel lakk) og halvblank. Det er en ekstra kostnad på 5 % for silkematt og 10 % for matt glans.

Det er også en tilleggsavgift for epoksylakk, og det er 30 % ekstra for de fleste designene (bambus 15 % ekstra, Nordic+ 20 %, ingen epoksylakk på linoleum og Soft Ultra-Matt).

Vil linoleumsfarger endre seg i nyanse?

De lyse linoleumsfargene kan gulne midlertidig dersom de oppbevares i mørke rom. Når de pakkes ut og blir utsatt for dagslys i minst 24 timer, vil de gå tilbake til sin opprinnelige farge.

Dette er et naturlig produkt, og noen lyse farger kan variere fra parti til parti.

MÅL OG SPESIALBESTILLING

Kjøkkenet mitt er ikke fra IKEA, kan jeg likevel bestille fronter fra Noremax?

Våre fronter er produsert med standardmål som er tilpasset IKEA, men dersom du har et kjøkken fra en annen leverandør kan vi selvfølgelig fortsatt hjelpe deg. Noremax kan produsere skreddersydde fronter til ditt kjøkken, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

For å få tilsendt et pristilbud på fronter som avviker fra standard, vennligst send oss en forespørsel på e-post med en detaljert oversikt med antall fronter med nøyaktige mål per front (bredde x høyde), samt spesifisere hengsling og hvilket design du ønsker.

Siden vi ikke tilbyr befaring/oppmåling, vil du som kunde selv bære ansvaret for at riktige mål blir formidlet. 

Kan man spesialbestille fronter på mål?

Vi forstår at mange av våre kunder ønsker å bringe personlighet og stil inn i hjemmene sine. Alle produktene våre har en rekke alternativer for tilpasning, som hjelper deg å få hjemmet du ser for deg. Hver av våre produkter, enten de er ben, oppbevaring, skjenk og garderobe- eller kjøkkendører kan tilpasses til kommersielle standarder (alt innenfor tilbudte alternativer). Dette inkluderer å tilpasse finishen på bena våre, farge og glans på frontene dine, materiale og design.

Du kan også tilpasse størrelsen på frontene. Vennligst kontakt oss for mer informasjon, da det vil påløpe ekstra kostnader for det i et separat tilbud. Vær oppmerksom på at alle tilpassede størrelser må angis i mm, inkludert eventuelle negative intoleranser (underdimensjoner).

Vi vil ikke kunne ta ansvar for feil størrelser på tilpassede produkter. Hvis du ikke er sikker på størrelsen, ta kontakt med din lokale snekker.

Er målene på nettsiden avrundet?

Ja, målene er (slik også Ikea oppgir dem) i hele cm. De faktiske målene på frontene er derimot vanligvis laget med negative toleranser (på undermål med andre ord). Dette er gjort slik fordi det da blir en bitteliten klaring og det er mulig å åpne frontene uten at de berører hverandre noe de ellers ville ha gjort. Om oppmålingen ikke viser hele centimeter, runder du opp til hele nærmeste centimeter. For eksempel: 29,50 cm blir da 30 cm.

For fronter tilpasset Faktum, kan du finne nøyaktige mål i det blå spørsmålstegnet. 

Kan man bestille fronter med hull for håndtak?

For å unngå mistak, leveres frontene uten hull for håndtak. Håndtakene monteres derfor på stedet med skruer som festes fra baksiden av fronten.

Er Noremax sine sideplater like tykke som IKEA sine?

Stort sett alle våre sideplater er 12mm tykke og laget utfra samme prinsipp som Basic-designet (helt slett). Dette er ikke IKEA’s standard tykkelse.

Dersom du ønsker annen tykkelse på sideplatene kan dette tilpasses for deg mot en tilleggskostnad (maks tykkelse er 19mm).

Hva er de eksakte målene på Noremax sine sideplater?

Noremax sine størrelser på sideplater er nøyaktig de samme som IKEAs. De fleste av dem har en liten negativ toleranse, men størrelsene er rundet opp.

– PAX sideplater til garderobe viser de nøyaktige målene på nettsiden vår.

– Skjenker viser de nøyaktige målene under spørsmålstegnene ved siden av hver sideplate på nettsiden vår.

-Metod kjøkken har bare ett mål avrundet for sideplater, og det er 62 cm bredde som er avrundet fra eksakt 61,5 cm. Resten er nøyaktig som vist på nettsiden vår.

-Faktum-kjøkken har samme sideplatestørrelser som Metod-kjøkken, så de må justeres av kundene på stedet, eller de kan spesialbestilles mot en tilleggskostnad.

-Sideplater til oppbevaring har de nøyaktige målene som vist på nettsiden vår.

GENERELT

Har Noremax et Showroom?

Ja, vi har et Showroom på: Kirkegata 20, 0153 OSLO.

Kan dere fortelle meg om Noremax?

Noremax er et norsk firma med etablert produksjon i Norge. Vi spesialiserer oss på produksjon av fronter tilpasset IKEA-skap- der de fremste modulene er METOD og FAKTUM kjøkken, men inkluderer også PAX-garderobesystem og BESTÅ oppbevaring. Når du velger Noremax sine fronter kan du tilpasse ditt nye oppbevaringsmøbel ved å velge blant et bredt utvalg av ulike stiler og et spektrum av unike farger, hvilket gir ditt IKEA-innrede hjem det skreddersydde, spesialdesignede og personlige uttrykk det fortjener. 

Kan jeg kjøpe Noremax-produkter som bedrift?

Selvfølgelig! Vi selger dog kun varer direkte til forbruker og kan ikke tilby Noremax-produkter til bedrifter for videresalg og egen profitt. Noremax er ikke en bedriftsleverandør og selger kun til private aktører.

Vi aksepterer en rekke sikre betalingsalternativ som inkluderer bankoverføring(faktura), PayPal og Stripe (Mastercard og VISA).

Norge
PayPal, bankoverføring (inkl. bankgiro), Stripe (inkl. Visa, Mastercard og AmEx)

Kan jeg kjøpe en vareprøve?

Absolutt- Vi oppfordrer våre kunder til å forhåndsgranske sine fremtida møbler ved å bestille en vareprøve. Prøven vil produseres spesielt for deg, etter fargevalg og ønsket glans. Generell leveringstid for vareprøver er 1-3 uker, avhengig av design og destinasjon. 

Har Noremax fronter en logo?

Ja, alle Noremax hengslede dører kommer med Noremax-logoen gravert på baksiden av døren

Produserer dere vitrinedører?

Ja, det gjør vi. Vår Mesh/Glass kolleksjon tilbyr to alternativer, enten fronter med perforert metall eller glass i speilet. Les mer her.

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.