FAQ

Hva er normal leveringstid?

Standard leveringstid på øvrig design er 5 uker, visse design har lenger leveringstid. Frontene produseres etter hver enkeltstående bestilling, så det er lurt å ha et lite forbehold om at ting kan oppstå underveis i prosessen.

Tilbyr Noremax montering av fronter?

Vi tilbyr dessverre ikke montering av fronter men ta gjerne kontakt med oss så kan vi mest sannsynligvis anbefale noen som tilbyr dette.
Vi anbefaler alltid å bruke fagfolk til montering spesielt med tanke på å unngå skader/riper som oppstår oftest ved montering.
Dette gjelder hovedsakelig lakkerte overflater.
Montering av Noremax fronter foregår stort sett på samme måte som fronter fra Ikea.

Kan man returnere varer fra Noremax?

Alle fronter og andre deler til kjøkken, garderobe, skjenk og oppbevaring produseres etter bestilling. Dette innebærer at man ikke kan returnere varer eller angre på bestilling når bestillingen er sendt til produksjon.
Håndtak er et standard produkt som kan returneres i original emballasje.

Tilbyr dere hjemmebesøk eller befaring?

Nei, foreløpig har vi ikke kapasitet til å komme på hjemmebesøk eller befaring.

Følger hengsler med frontene?

På samme måten som for Ikea så følger det ikke hengsler med våre fronter. Vi selger ikke tilbehør (slik som hengsler osv) men vi anbefaler i stedet å gå til Ikea som har et meget bra utvalg her.

Er alle delene ferdig med hull til hengsler og skruefester likt som Ikea sine deler?

Ja. Frontene kommer som Ikea sine fronter, dvs ferdig med hull til hengsler og skruefester.

Hva betyr hengsler Høyre og Venstre side?

Man ser fronten utenfra. Altså at når man har skapet framfor seg og åpner det ser man om hengslene er på høyre eller venstre side. Høyre hengsler er på din høyre side og venstre er på din venstre side.

Venstre betyr hengsler på venstre side.

Høyre betyr hengsler på høyre side.

Hvordan er plassering av hengsler på PAX?

På PAX med 201cm høyde er 3 stk hengsler plassert som følger (fra toppen):

Øverste hengsel, hull nr: 3/4

Midterste hengsel, hull nr: 29/30 (skiller seg fra IKEA)

Nederste hengsel, hull nr: 56/57 eller 3/4 telt nedenfra

På PAX med 236cm høyde er 4 stk hengsler plassert som følger (fra toppen):

Hengsel 1, hull nr: 3/4

Hengsel 2, hull nr: 32/33

Hengsel 3, hull nr: 38/39

Hengsel 4, hull nr: 67/68 eller 3/4 telt nedenfra

Vil våre fronterfor oppvaskmaskinerpasse til alle typer oppvaskmaskiner?

IKEA designet kjøkkensine slik at de bare passer til oppvaskmaskiner de tilbyr. Hvis du har kjøpt oppvaskmaskin et annet sted eller allerede har en fra før, må du være oppmerksom på at det kan hende verken våre eller IKEAs oppvaskmaskins fonter vil passe. Det kan hende du vil finne ut at du må foreta justeringer.

Hvilke fronter skal jeg velge til hvitevarer?

Man bruker helt vanlige dørfronter til hvitevarer da det ofte må hengsles fast i stamme i tillegg til koblingsskinne eller andre festemidler som kobles på hvitevaren. Hvis hvitevarene er kjøpt fra en annen leverandør enn IKEA, sjekk med leverandør da de vet best hvilke mål det skal være på tilhørende fronter.

Skal det brukes skruer på frontene, sjekk alltid om skruene har riktig lengde slik at de ikke går gjennom og skader produktet. Selv om noe følger med hvitevarene betyr det ikke at det er universalt, vi anbefaler derfor alltid å bruke fagfolk som har kunnskap og erfaring med montering.

Er målene på nettsiden avrundet?

Ja, målene er (slik også Ikea oppgir dem) i hele cm. De faktiske målene på frontene er derimot vanligvis laget med negative toleranser (på undermål med andre ord). Dette er gjort slik fordi det da blir en bitteliten klaring og det er mulig å åpne frontene uten at de berører hverandre noe de ellers ville ha gjort. Om oppmålingen ikke viser hele centimeter, runder du opp til hele nærmeste centimeter. For eksempel: 29,50 cm blir da 30 cm.

Kan jeg fremdeles bestille deler til mitt FAKTUM kjøkken?

Ja, du kan bestille fronter til FAKTUM hos oss.

Hvorfor passer ikke Faktum 40x13, 60x13, 80x13 skuffefront?

På et tidspunkt endret IKEA Faktum systemet for skuffefestene – derfor kan det hende at skuffefronten passer perfekt oppned men ikke i normal retning.

Dette er ikke merkbart hvis man har skuffefronter uten utfrest grep og gjelder i hovedsak skuffefronter med mål 40×13, 60×13 og 80×13.

Dersom man har utfrest grep vil det enkleste være å lage nye hull selv. Bruk da gjerne gammel skuffefront som mal så du vet hvor på den nye fronten hullene skal plasseres.

Sjekk også hvordan man justerer høyden på Faktum fronter ved å klikke her.

 

Passer Noremax sine fronter til hvilket som helst Faktum-kjøkken?

Våre fronter passer den siste versjonen av Faktum-serien som er fra rundt 1996. Alle Faktum-kjøkken kjøpt tidligere enn dette krever tilpasning av skuffefronter.
De har litt andre dimensjoner på hull til skuffefronter og kan ha et spor i bunnen av skuffen.
Resten av frontene er det samme som siste versjon av Faktum-serien.
Gi oss gjerne beskjed dersom du har en eldre versjon av Faktum-serien og vi sender deg skuffefronter med slett bakside slik at dette kan tilpasses på stedet.
Hvis du er usikker på hvilken versjon du har kan du sende oss et bilde av baksiden til skuffen. (gjerne med målebånd/tommestokk som viser avstandene mellom hull og kant)

Hva er forskjell på Metod og Faktum

Det er enkelt å finne ut hvilken type Ikea-kjøkken du har, ved å sjekke hullene på innsiden av skapene: Skapene i FAKTUM har én rad med hull langs kanten, mens skapene i METOD har doble rader (slik du ser i illustrasjonen).

I tillegg har METOD jevne mål, som 20, 40, 60 og 100 cm og sokkel listen er nedjustert fra 16 til 8 cm slik at det blir mer skapplass i høyden. Sjekk også underskap: FAKTUM er 70 cm høy og METOD er 80 cm høy.

Hvordan betaler jeg for varene?

Varene betales ved bestilling. Du kan betale med Paypal, kreditt kort eller faktura. Bestillingen settes i produksjon når betalingen er registrert inn hos oss. Bestillingsdato regnes fra registreringsdato.

Er det mulig å få frontene levert med hull til håndtak?

Nei, frontene leveres uten hull til håndtakene for å unngå feil.

Håndtakene monteres på stedet med en skrue, som skrus fast fra baksiden av fronten. Du eller en snekker monterer håndtak etter håndtak på alle kjøkken frontene, slik at de vil sitte nøyaktig like langt inn og like høyt opp.

Følger skruer med håndtakene?

Ja, skruer følger med håndtakene. Skruene er tilpasset tykkelsen på frontene. De fleste fronter hos oss er 16 eller 19 mm tykke, og du får tilsvarende skruer.

Følger det med skruer til sideplater?

Nei, det følger ikke med skruer til sideplater.

Noen ønsker å lime mens andre ønsker å skru de fast. Det vanligste er dog å skru sideplatene fast fra innsiden av stammen.

Forhør deg med en montør/håndverker om hva slags skruer du behøver.

Er Noremax sine sideplater like tykke som IKEA sine?

Stort sett alle våre sideplater er 12mm tykke og laget utfra samme prinsipp som Basic-designet (helt slett). Dette er ikke IKEA’s standard tykkelse.

Dersom du ønsker annen tykkelse på sideplatene kan dette tilpasses for deg mot en tilleggskostnad.

Hva er de eksakte målene på sideplatene?

De aller fleste mål på sideplater og fronter er med negative toleranser, mens på nettsiden er det rundet opp eller ned til nærmeste hele cm.

Les punkt: “Hva må jeg tenke på ved montering av sideplater?” for ytterligere info om hvorfor.

PAX:
Stamme 58 cm dybde – eksakte mål på sideplate er 60,5 cm selv om vi skriver 60 cm
Stamme 35 cm dybde – eksakte mål på sideplate er 37,5 cm
METOD:
Stamme 60 cm dybde – eksakte mål på sideplate er 61,5 cm selv om vi skriver 62 cm
Stamme 37 cm dybde – eksakte mål på sideplate er 39 cm

Hva må jeg tenke på ved montering av sideplater?

Sideplatene er som regel bredere enn selve skroget. Dette er for å dekke selve skroget, tykkelsen på fronten + noen mm for å kunne justere i forhold til vegg/gulv som ofte viser seg å være skjevt. Sideplater kan alltid tilpasses ved å kappe de sidene som står mot vegg eller gulv. Siden sideplater ofte må tilpasses til både gulv, vegg og selve skroget som også kan være skjevt montert, må man regne med at det ikke alltid lønner seg å spesialbestille sideplater på eksakt mm uten å måtte tilpasse på stedet i tillegg.

Sideplater skal monteres fra innsiden av skroget ved hjelp av monteringsskruer. Skruer følger ikke med sideplatene, så vi anbefaler å bruke helt vanlige monteringsskruer som man kan få kjøpt på biltema eller clas ohlson. Det er viktig å ikke bruke for lange skruer for å unngå at skruene går gjennom sideplatene.

Om man ikke har erfaring med snekkerarbeid anbefaler vi alltid å bruke fagfolk for best mulig resultat.

Kan jeg blande dører i forskjellige design på samme møbel?

Du kan blande dørene når de har samme tykkelse.

Basic er 16 mm i  tykkelse.

Instyle, Ontime, Elegance, Classic er 19 mm tykkelsen.

Har Classic-frontene ramme på alle frontene?

Classic, Classic Style og Classic Max har en ramme på 7 cm rundt hele fronten.
Denne rammen finnes på alle dør- og skuffefronter bortsett fra følgende størrelser:
60 x 10 (Metod)

30 x 13 cm (Faktum)

50 x 13 cm (Faktum)

60 x 9  cm (Faktum)

60 x 13 cm (Faktum)

80 x 13 cm (Faktum)

Overnevnte mål har ikke stor nok flate til å ha ramme og vil derfor være helt slette, men med samme tykkelse som frontene med ramme.

Har sideplatene samme design som frontene?

Sideplatene blir spraylakkert i samme farge og glansgrad som frontene, men sideplatene er uten ramme, profil eller mønster.
De fleste er 12mm tykke og alltid laget av samme materiale som frontene.
Ved forespørsel kan vi lage sideplatene i samme design som frontene og de kan spesialbestilles i andre dimensjoner mot en tilleggskostnad.

Hvordan vasker man frontene?

Frontene krever ingen vedlikehold, men dersom frontene blir utsatt for søl, damp eller rennende vann er det viktig at dette tørkes vekk umiddelbart for å unngå at det trekker inn i materialet og sveller eller lager varige flekker.

Vask over én front om gangen, deretter tørk den helt tørr med tørkepapir. Dersom alle frontene vaskes over samtidig risikeres det at vannet trekker inn i fronten og lager små vannflekker etter klut før man rekker å tørke det tørt.

På fronter med matt eller silkematt glansgrad må det vises forsiktighet i forhold til vasking. Hvis det gnis for mye på et avgrenset område vil det gi en poleringseffekt som resulterer i mer glans i overflaten og mattheten forsvinner, noe som ikke reversibelt. Dette kan føre til ujevne overflater over tid.

For å vaske bort fettflekker kan du bruke entent JIF universalspray eller Zalo. Se video under for instrukser.

 

Er det herdetid på lakkerte fronter?

Vi bruker industri lakk fra Akzo Nobel, etter 4 uker er denne lakken 100% herdet på frontene. Når du mottar fronter fra oss kan de tas i bruk men vær ekstra forsiktig ved montering for å unngå skader og riper.
Malingslukt kan oppleves litt rett etter åpning av pakken i noen tilfeller. Lukten forsvinner relativt fort ved riktig ventilasjon.

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.