Ideer for kjøkkenoppbevaring som gjør kjøkkenet ditt elegant og organisert

Lurer du på hvordan du kan organisere og skape god kjøkkenoppbevaring? Selv med liten plass kan du få et godt organisert kjøkken uten kompromisser. Alt du trenger å gjøre er å innrede kjøkkenskapene med smarte løsninger.

Det kan være enklere å oppbevare generelle skapgjenstander, som mat og drikke, kjøkkenutstyr, gryter, panner og annet, hvis vi innreder med de rette møblene. Moderne IKEA-kjøkkenenhetsdører med soft-close teknologi og full skuffeuttrekk vil underlette arbeidet på kjøkkenet. Kjøkkenskap med spesielle oppbevaringskurver vil øke tilgjengelig lagringskapasitet, og noen heissystemer kan gjøre kjøkkenskap som er høyt plassert og vanskelige å rekke opp til, til de ideelle steder for oppbevaring av ting. Tipsene under vil hjelpe deg å lage praktiske oppbevaringsløsninger for ditt kjøkken!

Gjør kjøkkenskap og skuffer mer funksjonelle

Før vi går videre til tips hvordan øke lagringsplassen på kjøkkenet, er det viktig å nevne valget av de rette kjøkkenenhetene. Det er ekstremt viktig, for hva om vi har mye lagringsplass, men vi ender opp med å ikke bruke det fordi det er komplisert og vanskelig å nå? I dag kan du velge mellom en rekke kjøkkenenheter som passer dine behov. De mest populære – og sannsynligvis de mest praktiske – IKEA kjøkkensystemene er utstyrt med flere fasiliteter. IKEA kjøkkendører har hengsler med integrert mykstenging, noe som gjør hver dag mye mer praktisk og gjører at du slipper lyden av smellende skapdører.
For å ordne den mest funksjonelle kjøkkenoppbevaringen, må du ikke glemme kjøkkenskuffene. Det er en god ide å velge kjøkkenmøbler som har mekanismer som trykk for å åpne, gummibrems og soft-close. Sistnevnte vil sikre at møbelfrontene blir bremset når IKEA kjøkkendører (IKEA Faktum-dører, Metod og mange andre) stenges. Soft-close-mekanismen demper kraften slik at du ikke en gang hører at skapet lukkes. Dette er en spesielt nyttig løsning hvis du ikke bor alene, har barn eller liker å lage noe på kjøkkenet om natten!

Men det er ikke alt – trykkåpning er en mekanisme som vil gjøre bruk av kjøkkenskuffer og skap mer praktisk. Tross alt har vi ofte to hender fulle under matlaging og annet husarbeid, ikke sant? I en slik situasjon vil det være nyttig å åpne kjøkkenskapet med albuen eller til og med foten. Med trykkåpning funksjon blir dette mulig. Alt du trenger er å forsiktig berøre skapets front og … det er alt – det vil åpnes automatisk!

For å forbedre våre kjøkkenoppbevaringsmuligheter, er det også verdt å vurdere kjøkkenskuffer med fullt uttrekk. Denne løsningen gjør det lettere å få oversikt over ting bakerst i skuffen. Dette skyldes bruken av de nyeste guidene som moderne IKEA-møbler er kjent for. Til tross for dette er hele konstruksjonen fremdeles 100% stabil og trygg!

De øvre kjøkkenskapene er grunnlaget for god kjøkkenoppbevaring

Toppskap brukes alt mer sjeldent. Dette skap er ofte plassert over skap eller f.eks. over kjøkkenviften og åpnes horisontalt.
Men det spiller ingen rolle hvilken størrelse du har på dine IKEA-skapdører. Denne metoden vil uansett være nyttig, uavhengig av hvilken type kjøkkenmøbler du har. Vi snakker om nye løftesystemer for kjøkkenskap som vil øke komforten til bruken av overskapene.
Løftesystemer erstatter de klassiske hengslene på horisontale skap. Dette er smarte enheter som etter å ha åpnet IKEA kjøkkenfront vil ‘fullføre’ åpningen av fronten for oss. Derfor garanterer de en uanstrengt måte å bruke kjøkkenmøbler på.

Løftesystemer av høy kvalitet kan holde fronten åpen på ubestemt tid. Når du har hendene fulle eller når du rekker til et gitt skap hele tiden, vil det være til stor hjelp. Disse type løftesystemer kan fungere med både klassiske tre fronter og tyngre glassfronter, noe som gjør oppbevaringsmulighetene våre bedre.

Oppbevaringskurver for kjøkken og skillevegger

Du kan bli overrasket over hva en flott oppbevaringskurv kan gjøre for å skape et mer funksjonelt kjøkken. Både for IKEA-møbler og andre finner du geniale intelligente oppbevaringskurver som kan monteres inni kjøkkenskapene. Det finnes mange forskjellige modeller og de fleste kan trekkes ut for bedre oversikt. Ved å lagre tyngre gjenstander som for eksempel gryter, matprosessorer eller brødristere blir en ren nytelse. Dessuten forsvinner problemet med å holde orden – alt har sin plass fra nå av. Du kan velge mellom kjøkkenskapskurver med ulike antall hyller og forskjellige håndtak. Noen produkter av denne typen er overraskende elegante. Deres glamorøse stil vil sikkert bli verdsatt av folk som ønsker å lage ikke bare funksjonelle oppbevaringssystemer, men også elegante.
Funksjonen til bestikkbrett til kjøkkenskuffer kan beskrives på samme måte. Disse små tilbehør, vil forbedre både de praktiske aspektene og påvirke den generelle estetikken. Sørg for å velge dette lille elementet for å matche det vedtatte oppbevaringsområdet for kjøkkenet. Plastbrett er veldig populære, deres store fordel er at du kan kutte de til ønsket størrelse slik at de passer nøyaktig til skuffens størrelse. På den annen side er det verdt å vurdere kjøp av tre, bambus, metall eller hvorfor ikke i stein.

Ovennevnte håndfull tips er bare relevante for utvalgte problemer, men vi garanterer at du kan lage et mye bedre kjøkken med dette i bakhodet. Sjekk disse ideene nå, se også hva vi har forberedt for deg på Noremax!

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.