KJØKKEN GUIDE
Slik skaper du drømmekjøkkenet

Kjøkkenet er husets hjerte

 

At kjøkkenet er huset hjerte er ingen hemmelighet. Derfor er det viktig at man virkelig tenker seg nøye om når man skal ha et nytt kjøkken. Ikke bare når det gjelder fronter og farger, men også når det gjelder hvordan kjøkkenet skal fungere i hverdagen. Der er familielivet konsentrert, og der er det at de fleste mottakelser, fester og huslige sysler som vi organiserer, gjerne har sin kjerne. Hva må du gjøre for å designe kjøkkenet ditt best mulig? Hvor skal du begynne? Nedenfor følger noen tips og råd for folk som planlegger nytt kjøkken.

KJØKKEN GUIDE

Utformingen av drømmekjøkkenet begynner allerede på tegnebrettet når du skal bygge et hus eller renovere det. Vi må planlegge det elektriske, vannforsyningen, kloakken eller ventilasjonsanlegget. Av den grunn vil valgene i  prosjektet ikke bare være begrenset til for eksempel plasseringen av vannuttak, stikkontakter eller belysning.

Hvis du bestemmer deg for å ha en “øy“ utstyrt med vask eller kokeplate allerede under byggingen av huset, kan du for eksempel ta hensyn til at denne typen kjøkkenarrangement krever ekstra belysning. Passende el-, vannforsynings- og avløpsforbindelser vil også være nødvendige – avhengig av hvilken funksjon den planlagte øya skal utføre.

Husholdningsapparater

Ikke kjøp husholdningsapparater før du bestemmer deg for totalløsningen i kjøkkenprosjektet. Valg av husholdningsapparater bør skje når vi har tatt alle avgjørelsene om den helhetlige løsningen som vi vil bruke i kjøkkenet vårt, og når vi har et klart, godkjent prosjekt.

For eksempel så vil kjøpet av et stort frittstående kjøleskap kanskje være vanskelig å ta hensyn til i den videre byggeprosessen, avhengig av hvilken løsning du har valgt. I denne situasjonen vil du kanskje ikke kunne velge så fritt i forhold til ulike prosjekter som skjuler husholdningsapparater.

Når du kjøper husholdningsapparater fra Ikea eller fra en Ikea samarbeidspartner/leverandør så kan du være sikker på at de passer perfekt med Ikea-møbler. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe andre husholdningsapparater enn fra Ikea og deres samarbeidspartnere/leverandører, så husk å sjekke om de faktisk passer inn i skapene dine.

Gjør kjøkkenet til en livsstil

Tenk på dine behov og tilpass kjøkkenstilen til livsstil og vaner i husholdningen. Kjøkkenet bør være en refleksjon av husets koselige preferanser, livsstil og vaner. Hvis matlaging ikke er vår lidenskap eller mangel på tid tvinger oss til å velge enkle retter, la oss da tenke oss om en gang til om vi faktisk trenger et så stort kjøkken med et stort antall skap som når opp til taket.

Tilsvarende, hvis vi elsker å eksperimentere på kjøkkenet og ofte kokkelerer med barn og venner, bør vi ikke bestemme oss for en minimalistisk kjøkkendesign der antall bordplater og kjøkkenskap er blitt redusert til et minimum.

Rom og funksjonalitet

Kjøkkenet er fremfor alt et arbeidssted, og vi tilbringer mye av vår tid her. Det sofistikerte designet bør derfor ikke undergrave bruksverdien og være i strid med prinsippene om sikkerhet og funksjonalitet.

For eksempel så skal utformingen av et kjøkken ta hensyn til det faktum at apparatene vi bruker oftest – et kjøleskap, en vask og en komfyr – skal stå side ved side i henhold til triangelens prinsipp. Vi tegner det i fantasien på en slik måte at spissene er en vask, en komfyr og et kjøleskap.

Avstandene mellom de tre enhetene skal ikke være for små, slik at det ikke hindrer fri bevegelse (minst 120cm) eller for stor, slik at det blir unødvendig store avstander (opptil 210cm). Det er bra hvis kommunikasjonsveiene ikke går gjennom trekanten. Dette vil unngå ulykker under kjøkkenarbeidet.

Korrekt oppmåling av kjøkkenet er den første, og samtidig en av de viktigste stadiene, når du skal planlegge en ny kjøkkeninnredning. Feil på dette stadiet kan ikke bare koste mye, men også negativt påvirke prosjektets endelige utforming. For at drømmekjøkkenet skal passe perfekt inn i rommet må målingene gjøres så nøyaktig som mulig. Størrelsen på rommet vil indikere hvor mye plass som kan tildeles til hvert enkelt områder.

Forbered deg på måling

God måling er grunnlaget for senere arbeid. Hvordan gjør du det? Forbered et ark, en penn, et målebånd og en vinkel. De vil være nyttige i de neste stadiene. Du vil også trenge en skisse av kjøkkenet, inkludert høyde fra taket og tegning av hver vegg som du vil trenge dimensjonene på.

Når du måler, må du også kontrollere at veggen er jevn.

Mål veggene

På dette stadiet må hver vegg måles. Målingen må utføres med en nøyaktighet på 1 mm, så oppgaven krever mye fokus. Først måler vi hele veggen, så de ulike deler – med hensyn til avstand fra hjørnet til vinduet på begge sider, samt bredden på dører og vinduer og eventuelle andre vinkler og høyder i rommet knyttet til rommets utforming.

Det er veldig viktig å sette vindusmål på skissen. Den nøyaktige dimensjonen gjør at kjøkkenskapene kan justeres til riktig høyde slik at de ikke blokkerer muligheten for å åpne vinduet.

Kontroller vinklene

Den tredje fasen er å kontrollere vinklene i alle hjørner. For å gjøre dette, bruk en vinkel eller et element med rette vinkler (f.eks. en hylle) og bruk den til alle vinkler i rommet.

Legg til viktige elementer

Det siste trinnet er å utstyre de tidligere ferdige skissene med de gjenværende elementene som kan forstyrre standardinnstillingen på skapene.

Derfor legger vi til elementer som rager ut fra veggen til de forberedte tegningene – radiatorer, ventilasjonsgitter, rør, stikkontakter og lysbrytere. Man må ikke glemme å markere stedet for vannforsyning og utstrømningen.

Før-etter bilder

Dette anbefales av tekniske årsaker. Du kan alltid gå tilbake til det gamle bildet når du planlegger et nytt, mer funksjonelt kjøkken. Dette vil også gjøre det mulig å sammenligne den endelige effekten, når det nye drømmekjøkkenet er på plass.

Harmoni og estetikk

Kjøkkendesign krever en balanse mellom estetikk og funksjonalitet. Det er et rom som vi bygger for mange år fremover, og hver detalj trenger å bli mest mulig raffinert. Symmetrisk dekorert interiør beroliger sansene, roer oss ned og gjenoppretter balansen. Det menneskelige øyet elsker det som er harmonisk og proporsjonalt.

Bruken av kjøkkenfronter av samme bredde vil bidra til bevaring av symmetri. Harmonier vil også bli oppnådd når du velger de riktige fargene.

Kjøkkenet er en viktig del av hjemmet vårt, ikke minst for å ivareta vår egen stil og hensynet til trivsel.

Kjøkkenkroken

Ikea’s kjøkkenplanlegger: https://www.Ikea.com/ms/no_NO/customer-service/about-our-products/planning-tools/index.html

Ikeas kjøkkendesignprogram er et flott online verktøy for å ordne hjemmet ditt. Ikeas planlegger bidrar til å designe et hvert kjøkken.

En velforberedt bestilling basert på Ikea-planleggeren kan sendes til kjøkkenavdelingens ansatt. Han vil analysere kjøkkenets plan, sjekke handlelisten, svare på spørsmål eller gi råd om endringer. Hvis vi er sikre på planen og valget, kan vi effektuere bestillingen online. Du kan også lagre planen din online på Ikea-nettsiden, skrive den ut på stedet og diskutere ideene dine med rådgiveren. Hvis du er i tvil, anbefaler vi at du kontakter Ikeas kjøkkenplanleggere, som vil hjelpe deg med å planlegge ditt drømmekjøkken.

Hvordan bestille Noremax produkter til kjøkkenet ditt?

Den raskeste måten er å bestille på er gjennom internett. Den enkleste måten er å få en liste over produkter fra Ikea. Basert på denne listen kan du se nøyaktig hvilke størrelser fronter, sideplater, og sokler du trenger og til hvilke beløp. Vi ber deg om å åpne en konto hos oss. Dette vil tillate deg å fortsette bestillingen og redigere bestillingen helt til den sendes.

Hvis du får et problem, vennligst kontakt oss via e-post eller telefon. Vi inviterer deg også til vårt showroom i sentrum av Oslo. Her kan du inspisere alt nøyaktig før du bestiller. Når du først har bestilt, kan du ikke avbestille.

Valg av farge

Vi tilbyr et ubegrenset utvalg av farger. Våre lakkfronter, sidepaneler og sokler er tilgjengelige i alle farger fra NCS og Jotun systemer. I tillegg er det 3 glansnivåer å velge mellom matt (10), silkematt (20) og halvblank (40).

https://www.ncscolour.no/hva-er-ncs/ncs-systemforklaring

https://www.jotun.com/no/no/b2c?gclid=EAIaIQobChMI3_vc45Of3AIVSV8ZCh2nSwujEAAYASAAEgL4hPD_BwE

Hvis du ikke er sikker på hvilken farge som passer best, anbefaler vi at du besøker den nærmeste malingsbutikken som har oversikt over alle farger.

Hvis kjøkkenet ditt er planlagt av en arkitekt, er det sikkert heller ikke noe problem med å velge riktig farge for ditt interiør. Du kan også bestille utvalgte deler i hvilken som helst farge.

Montering

Ved å følge instruksjonene, festet til flate pakker eller på Ikea-nettsiden, kan du selv sette inn skap i ditt nye kjøkken. Det tar imidlertid tid og krever grunnleggende ferdigheter. Derfor er det et praktisk alternativ å bestille transport og montering av eksperter fra Ikea eller en lokal spesialist som vil hjelpe deg samtidig med montering av Noremax-fronter, som blir montert akkurat på samme måte som Ikea-fronter.

Montering av håndtak utføres når alle skap og fronter allerede er installert. Dette krever vanligvis boring av hull. Dette bør gjøres grundig og nøyaktig og med hensyn til symmetri.

Betaling

Du kan betale til oss ​​med kort, PayPal eller bankoverføring. Betaling skal gjøres i sin helhet på bestillingsdagen. Når betalingen er registrert hos oss, vil bestillingen bli sendt til utførelse.

Levering

Vår leveringstid til adresser i Norge er 5 uker. Når pakken din er underveis, sender vi deg informasjon slik at du kan følge forsendelsen din. Det er viktig at du har tilgang til telefonnummeret som ble gitt ved bestilling, fordi transportøren vil kontakte deg via telefon for å bli enige om leveringsdetaljer. Kurerfirmaet leverer til gateadresse, men bærer ikke inn i huset.

Ved skade under levering

Hvis du mottar skadede produkter, rapporter du dette umiddelbart til sjåføren. Ta bilder av den skadede emballasjen og det skadede produktet og send det til vår adresse [email protected] Alle klager må sendes til oss innen 3 dager fra leveringsdagen.

Våre treben må kun vaskes med en fuktig såpevann. Etter rengjøring tørk grundig. Metallhåndtak og metallben – du bør rengjøre med milde rengjøringsmidler som såpe og vann. Etter rengjøring, la dem tørke.

Håndtak laget av kobber og messing får etter en tid en patina som er karakteristisk for disse materialene. Hvis du foretrekker perfekt polerte håndtak, anbefaler vi poleringsmidler for kobber og messing.

Del ditt nye kjøkken med oss!

 

Kundetilfredshet er det viktigste for oss. Din tilbakemelding er derfor veldig verdifull for oss. Hvis du vil dele noen kommentarer med oss, vennligst kontakt oss på [email protected]

Vi vil være veldig takknemlige hvis du deler bilder av ditt nye Noremax kjøkken med oss.

Del ditt ikea kjokken

Vil du samarbeide med oss?

 

Hvis du er arkitekt, interiørdesigner eller entreprenør, og du er interessert i å jobbe med oss, vennligst kontakt oss på [email protected]

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.