BESTÅ GUIDE
Slik skaper du et perfekt rom

Fakta om BESTÅ systemet fra IKEA

 

Med BESTÅ skrog fra IKEA kan du bygge skjenk eller høyere skap med hyller.
BESTÅ er tilgjengelig på IKEA i tre farger som er tre-imitasjoner: i hvit, mørk brun og nesten sort. De finnes i størrelser: (bredde x høyde i cm) 60×38, 60×64, 60×128, 60×192, 120×38, 120×64, 180×38 og 180×64. Alle er 40 cm dype.

BESTÅ skrog fra IKEA er også tilgjengelig i dybden 20 cm. Frontene våres passer til både 40 og 20 cm dype skrog, men topp-plater og sideplater er tilpasset for 40 cm dype skapstammer fra BESTÅ.

Om du ønsker å bygge et større skap enn de som er beskrevet kan du sette flere skap sammen. Dette gjør man ved å skru skapene sammen, side ved side. Skapene er mest stabile når man bruker færre skap som skrus sammen. Om man trenger et skap som er 120 cm anbefaler vi å bruke stammen som er 120 cm i stedet for å bruke to skap på 60 cm. Jo færre skapstammer man bruker, jo mer stabilt blir skapet.

Det er stor produksjon når det gjelder IKEA og derfor kan små forskjeller i størrelsen fra skap til skap forekomme. Det skjer ikke ofte, men hvis det skjer at skapene fraviker fra hverandre, for eksempel i dybden, så kan det synes litt på for eksempel topplaten eller frontene at de ikke ligger 100% likt. Om man bygger et skap med få stammer er det minimal sjanse for at dette skjer.

OBS! For maksimal stabilitet og trygghet anbefaler vi alltid å feste skapene til veggen.

BESTÅ GUIDE

Hvordan finner jeg ut om et skap jeg har er fra BESTÅ serien?

Det er lett å finne ut fordi alle serier fra IKEA har spesifikke mål. Om du går på hjemmesiden til IKEA kan du finne både bilder og mål av skapet som du kan sammenligne med det du har hjemme.

Finner jeg skuffefronter til skjenk hos dere?

Vi har dessverre ikke skuffefronter til BESTÅ skap, kun dører. Om du eventuelt ønsker en skjenk-seksjon med skuffer anbefaler vi å ta en titt på veggskap fra METOD-serien. Vi har skuffefronter til dem.

Selger dere benkeplater til skjenker?

Ja, det gjør vi. Du kan få benkeplater i MDF hos oss i samme farge samt glansgrad som resten av skapet. Vi tilbyr også benkeplater i stein; marmor Carrara, samt benkeplate som ligner på betong fra BETON-serien.

Selger dere andre lengder av benkeplater enn det som står beskrevet på hjemmesiden?

I utgangspunktet selger vi kun de størrelsene vi har på hjemmesiden til private. Hvis en bedrift har en stor bestilling kan vi noen ganger også tilby andre størrelser. Forespørsel kan sendes til [email protected].

Hvilken glansgrad tilbyr dere på benkeplater?

Vi tilbyr MDF benkeplater i tre forskjellige glansgrader, samme som frontene, matt, silkematt og halvblank. BETON har silkematt og marmor Carrara har en polert overflate.

Hvilke størrelser på benkeplater har dere?

MDF og BETON benkeplater er 12 mm tykke og 60, 120, 180 cm lange. Marmor Carrara benkeplate er 20 mm tykk og 60 og 120 cm lange.

Hvor mange ben skal brukes til et skap?

Alt er avhengig av hvor lang skjenken skal være og fra hvor mange skap den er laget av. I hvert hjørne av et skap skal det alltid være ett ben, og hvis skjenken er laget av flere skap må du sette to ben i midten av skjøten.

Det vil si at en skjenk som er 120 cm minst skal ha fire ben (1 skap på 120 cm) og en skjenk som er 180 cm minst skal ha seks ben (120 cm skap + 60 cm skap) I og med at skapet bør henges på veggen trenger man i utgangspunktet ikke ben, men om det er ønskelig kan man plassere ben på skapet.

Skal skapene festes til vegg?

Vi anbefaler å gjøre dette for å få det sterkest mulig og for sikkerhets skyld, uavhengig av størrelsen eller dybden på skjenken. Når dørene på skjenken åpnes er den plutselig ikke så stabil lenger.

Hvordan fester jeg benkeplater til skapet?

Benkeplater som er laget av MDF skal festes med skruer fra innsiden av skapet. Skruene følger ikke med. Benkeplater i stein, som marmor Carrara, trenger ikke å festes. De er tunge og stabile. Om ønskelig kan de limes til skapet. Lim og monteringsskruer kan kjøpes i butikker som selger byggematerialer som f.eks. COOP bygg eller MAXBO.

Hvordan fester jeg sideplater til skapet?

Sideplater fester man med skruer fra innsiden av skapet.

Hvilke skapstammer fra BESTÅ bør jeg velge for min skjenk?

Sjekk først hvor lang benk du skal ha. Deretter prøv å bygge den fra så få skapstammer som mulig. Jo færre skap du bruker, jo mer stabil blir skjenken. Hvis du for eksempel skal ha en 240 cm bred skjenk, velger du to skap på 120 cm i stedet for fire skap på 60 cm.

Del ditt prosjekt med oss!

 

Kundetilfredshet er det viktigste for oss. Din tilbakemelding er derfor veldig verdifull for oss. Hvis du vil dele noen kommentarer med oss, vennligst kontakt oss på [email protected]

Vi vil være veldig takknemlige hvis du deler bilder av ditt nye Noremax kjøkken med oss.

Del ditt ikea kjokken

Vil du samarbeide med oss?

 

Hvis du er arkitekt, interiørdesigner eller entreprenør, og du er interessert i å jobbe med oss, vennligst kontakt oss på [email protected]

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.